Tientallen kandidaten om hoogzwangere Puca te adopteren

Print
Tientallen kandidaten om hoogzwangere Puca te adopteren
Sint-Truiden -

In het dierenasiel van Sint-Truiden hebben zich maandag al tientallen kandidaten gemeld om de hoogzwangere kruising Jack Russel Puca op te vangen. Het hondje was hoogzwanger in het asiel binnengekomen. “We gaan nu al die kandidaturen bekijken en uitzoeken wat het meest praktische is. Het gaat een kwestie van dagen zijn voor we beslissen waar Puca naartoe gaat”, zegt Philip Zurinckx van het dierenasiel.

De oproep dat de mensen van het dierenasiel van Sint-Truiden op zoek waren naar gemotiveerde mensen om een hoogzwanger teefje op te vangen, werd zondagavond pas op de sociale media gegooid. Met succes, want maandag in de vooravond hebben ze keuze te over aan mensen die het hondje willen opvangen.

“Heel lang gaat het niet meer duren voor Puca gaat bevallen. En daarom moeten we er vaart achter zetten. Bedoeling is dat het teefje en haar pups in een huiselijke omgeving worden opgevangen en dat tot de pups 8 weken zijn. Dan gaan we voor al de honden een nieuwe thuis zoeken”, legt Zurinckx nog uit.