Koperblazers schitteren op Marktconcert

Print

Foto: Francis Masure

Sint-Truiden - Reeds voor de negende maal werd het maandelijks Marktconcert orgelbespelingen in de O.L.V.-kerk op de Grote Markt georganiseerd. Deze keer stonden enkele leerlingen van de Academie Haspengouw Podium centraal.

Telkens op de tweede zaterdag van de maand wordt er in de kerk een gratis Marktconcert aangeboden. Bedoeling is dat de bezoekers van de wekelijkse Haspengouwmarkt op deze manier kunnen kennismaken met gerenommeerde muzikanten die het kerkorgel bespelen.
Voor deze negende keer werd een beroep gedaan op enkele koperblazers van de muziekacademie van Sint-Truiden. De leerlingen speelden klassieke barokwerken van o.a. Corelli en Handel, met begeleiding van het kleine Shumacher orgel bespeeld door Evgenia Galyan, die ook instaat voor de organisatie van deze Marktconcerten.
Met dit prachtig initiatief kregen nu ook de opkomende talenten van de muziekschool de kans om hun kunnen te laten horen aan een geïnteresseerd publiek. De 100-tal aanwezigen hebben dan ook zichtbaar genoten van de prachtige muziek gebracht door Hans, Jan, Roger, Kamiel en Francis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio