COLUMN Trampoline

Print
COLUMN Trampoline

Foto: Rudi Moesen

Hasselt - Presenteren is een vak niet zonder risico’s. Dat het bij de zware beroepen behoort, zal ik niet zeggen. Maar af en toe moet je toch uit je doppen kijken. Dat bleek onlangs bij mijn bezoek aan trampolineclub Gym 90 in Beringen.

Het waren bijzondere weken op het werk. Ik mocht voor het programma ‘In de Buurt’ op TV Limburg weer langs gaan bij gepassioneerde mensen. Zoals Wouter ignoul, een jonge smid die elk vrij moment achter zijn vuur staat om met noeste handenarbeid metaal te laten smelten en te bewerken tot kunstzinnige attributen. Of Tom Willems die in Herk-de-Stad nog steeds vinylplaten perst met dezelfde machines waarmee zijn vader meer dan veertig jaar geleden begonnen is. Het is de enige platenfabriek in België. Voor mij als muziekliefhebber een eer om het te mogen bezoeken.
Maar wat mij het meest zal bijblijven is het bezoek aan de sportclub Gym 90 in Beringen. Jarne Windels en Joney Houben zijn twee van de beste trampoline atleten in Limburg. Hun sprongen tot wel 7 meter hoog zijn spectaculair. Zeker als je weet dat ze maar enkele seconden in de lucht hangen om hun trucjes te laten zien. Dat wilde ik ook eens uittesten. Ik heb wel wat ervaring op de trampoline in de tuin van mijn zus, maar dit was toch andere koek. Er zit op een professionele trampoline zoveel kracht dat je meteen de lucht in geschoten wordt. Als een raket naar omhoog, zo voelde het. Bij het neerkomen liep het dan ook helemaal mis. Ik geraakte uit evenwicht, viel eerst op de kant van het toestel, dan in de armen van coach Grave Chezzi om uiteindelijk op de vloer te belanden. Angstaanjagend zag het eruit op de beelden achteraf. Gelukkig ben ik ongedeerd, ik heb er zelfs niets van gevoeld. Met de schrik van afgekomen noemen ze dat. Nu kunnen we er mee lachen. Benny Su uit Sint-Truiden maakte er zelfs een madlipz filmpje van dat je op mijn Facebook kan bekijken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio