Specialisatietrainingen bij Femina Habac

Print
Specialisatietrainingen bij Femina Habac

Foto: Caroline Bessemans

Sint-Truiden - Damesbasketbalclub Femina Habac zette begin dit seizoen weer een stap hogerop in haar jeugdwerking door de aanstelling van jeugdcoördinator Stefan Klinkers. Een gepassioneerde basketbalcoach die niet alleen een berg basketervaring heeft maar, als leraar lichamelijke opvoeding, ook de vereiste algemene sportieve vorming in zijn rugzak heeft zitten.

Bovenop de twee trainingen per week krijgen onze meisjes dit seizoen de kans om deel te nemen aan extra specialisatietrainingen. Zo kunnen onze speelsters hun niveau verder opkrikken. Femina Habac wil namelijk een breed kader bieden, voor competitie gerichte en recreatief gerichte baskettende meisjes, om hun basketvermogen zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Om dit in goede banen te leiden, vallen we terug op the Long Term Athelitic Development (LTAD) zoals door Istvan Balyi uitgewerkt en toegepast door o.a. de Canadese sportfederaties, inclusief de Canadese Basketbal bond.

Offensief houden we vast aan het K.I.S-principe, oftewel Keep It Simple. We zoeken in de aanval naar makkelijke scores op de zesde spot liefst in een 1 tegen 0-situatie. Defensief trachten we het tegenovergestelde te doen. No easy scores (N.E.S). De basisrichtlijnen worden uitgedrukt in het I.B.I.T.T.S.A-principe: Inzet, Balbezit, Inzicht, Techniek, Team, Snelheid, Aanwezigheid. Ingewikkelde baskettermen die onze jeugdcoördinator samen met zijn coaches weet uit te diepen en tracht over te brengen naar zijn speelsters.

De coaches hebben ondertussen aandacht voor spelvreugde, competentie verhoging, organisatie, opvoeding en resultaat. Met deze basketbalideologie wil Femina Habac een vaste waarde worden in het Vlaamse meisjesbasketbal en een club waar er voor iedere sportieve basketster een plaatsje is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio