Ook Maasmechelen heeft nu zijn Whatsapp Buurtpreventie-borden

Print

Foto: Frits Van der Wens

Maasmechelen - Eindelijk is gemeente Maasmechelen overstag gegaan en hebben ook zij de afgelopen weken hun eerste Whatsapp Buurtpreventie-borden laten plaatsen.

In verschillende deelgemeentes van Maasmechelen zijn op diverse invalswegen door de technische dienst WhatsApp Buurtpreventie-borden geplaatst. Zij kozen dan ook voor de uniformiteit en herkenbaarheid van het Lanakense bordontwerp.
Björn Schoffelen (foto), initiatiefnemer en coördinator van de deelgemeente Meeswijk, nam na de wijk Proosterbos het voortouw om in Meeswijk een WhatsApp Buurtpreventie-groep op te richten, niet lang hierna stapte de gemeente Maasmechelen mee in het project, maar wel voor alle deelgemeentes.

Björn is blij dat de gemeente Maasmechelen die ook deel uitmaakt van dezelfde politiezone, uiteindelijk het voorbeeld volgt van het al meer dan twee jaar lopend project in de gemeente Lanaken, samen met initiatiefnemer Frits van der Wens die de gemeente Lanaken in alles heeft kunnen overtuigen, om als eerste in België deze borden op hun grondgebied te zetten. Inmiddels is dit voorbeeld door het preventieve succes door meerdere gemeentes in Vlaanderen (L) en Wallonië (Voeren) opgepakt..


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio