Zettersprijskamp bij KWB Kwaadmechelen

Print

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - Vrijdag 1 februari 2019 ging de strijd weer van start: de eerste van de twee zettersprijskampen van KWB Kwaadmechelen. 44 spelers gingen de strijd met elkaar aan gespreid over 11 tafels en over 5 rondes.

Na elk van de 5 rondes werd telkens een tussenscore getoond, dat deed de spanning extra stijgen. Onder de pauze waren er de traditionele boterhammen met kaas en kipkap en tijd om even na te babbelen over de winst en verlies. Per gewonnen boom konden deze twee spelers rekenen op een halve haan waar ze mee naar huis mochten gaan en het waren weer serieus dikke billen!

Onder de 44 spelers, slechts 8 dames die voor een extra prijs dongen. De winnares dit met de prijs en kussen van de voorzitter ging lopen was Marie-Louise Vandermeersschaut die tevens op een vijfde plaats in de rangschikking eindigde met 4 gewonnen bomen en 206 punten.

Uiteindelijk kond er maar één speler 5 gewonnen ‘bomen’ op zijn papier noteren en moest hij bijgevolg geen enkele keer zijn tegenspelers trakteren. Romain Nelissen mocht dan ook met 5 ‘kiekens’ naar huis gaan en eindigde helemaal bovenaan de rangschikking met zijn 218 punten.

De tweede plaats ging naar Leon Gijsbrechts met 4 bomen en 213 punten. De derde plaats deelde Romain Willems met Remi Jansen met 4 bomen en 208 punten. 2 rode lantaarns moesten naar huis met lege handen, maar dat kunnen ze echter goed maken met de tweede zettersprijskamp die doorgaat op vrijdag 1 maart om 19u30 in de kleine zaal van De Zille. De punten van beide kampen worden samengeteld voor de extra grote prijs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio