zondag 10 februari 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

 

Bijzondere koppels voor de lens van Joke Timmermans

52 weken, 52 koppels: een jaar geleden startte de Hasseltse fotografe Joke Timmermans met de reeks Gelukkige Liefde. Komende week, met Valentijn, rondt ze het project af. “Liefde kan heel veel vormen aannemen”, zegt Joke. “Er bestaat niets universeler dan liefde. Daarom heb ik een jaar lang elke week een foto van een koppel met hun verhaal op de sociale media gepost. Van gelukkig tot moeilijk. Van jong tot heel oud.”

Floor (26) kreeg een beroerte en vergat haar relatie met Rani (22)

Gelukkige liefde

HERK-DE-STADZe moest opnieuw leren lopen. Leren praten. Leren schrijven. Opnieuw verliefd worden. Toen Floor Bertels (26) uit Herk-de-Stad ruim twee jaar geleden een beroerte kreeg, wist ze niet meer dat ze een relatie had met Rani Nulens (22). “Rani wachtte rustig tot mijn geheugen zich herstelde. Ik was opnieuw verkocht”, zegt Floor.

Marcel (90) en Juliette (87) Joke Timmermans

Marcel (90) en Juliette (87) al meer dan zeventig jaar verliefd

HASSELTNog elke ochtend legt hij een zelfgeschreven gedicht op de keukentafel. Nog bijna elke dag wandelen ze samen hand in hand door het centrum van Hasselt. Juliette (87) en Marcel Kubben (90) zijn al meer dan zeventig jaar een koppel. Na al die jaren zijn ze nog steeds verliefd.

Flamencodanseres Silvia (32) en schrijver Mustafa Kör (41). Joke Timmermans

Flamencodanseres Silvia (32) en verlamde schrijver Mustafa Kör (41)

MAASMECHELENZij: een flamecodanseres. Dansende benen. Hij: een schrijver in een rolstoel. Verlamd. “Kan het symbolischer? Zij een en al vuur en passie. Een ode aan het leven, aan het lichaam. Ik een introverte schrijver, boven in zijn kamertje. Het lijkt wel een roman”, glimlacht Mustafa. Maar het is echt: de liefde tussen dichter Mustafa Kör (41) en zijn vrouw Silvia Bovens (32).

Lindsay met Nanou (7 maanden) en Kaspian (3,5). Joke Timmermans

Lindsay (33) verloor haar partner Andreas (36) toen ze hoogzwanger was

GENKEen bolle buik en een kleuter van 2,5 jaar aan de hand. Zo stond Lindsay Janssens (33) uit Genk vorig jaar op de begrafenis van haar grote liefde. Andreas Nowakowski (35) overleed plots op 29 april 2018. Op 7 juli werd hun tweede kindje geboren: Nanou, een zusje voor Kaspian. “Het blijft onwerkelijk dat Andreas er niet meer is”, zegt Lindsay.