© Patrizia Pepe

Zo zie je er elegant uit in een trui

Hoe gezellig een dikke trui ook voelt, soms doet een cosy sweater allesbehalve wonderen voor je figuur. Met deze tips zie je er wél elegant uit in een trui!

cityfashion

De perfecte trui voor jouw figuur

Een elegante look begint bij de juiste trui voor jouw figuur. Wie bovenaan het meeste volume heeft, of dit nu je boezem of je buikje is, staat het mooist met een iets langere trui tot net onder je heupen. Ligt je zwaartepunt op je heupen of bovenbenen? Dan kies je beter voor een iets kortere wintertrui.

Een oversized model geeft je enkele optische curves, perfect dus als je lang en smal bent. Truien in een vierkante vorm (die tot net op je heupen vallen) maken je dan weer optisch wat groter.

De juiste stof

Wintertruien kan je in alle mogelijke texturen shoppen. Over het algemeen geldt: hoe fijner de stof, hoe meer je lichaam geaccentueerd wordt. Je bovenlichaam verslanken? Dan kies je best voor een zware kabeltrui in dikke wol, dat verbergt je onzekerheden. Net je figuur wél in de kijker zetten? Een fijne sous-pull uit katoen of merino is jouw partner in (fashion) crime.

Zo combineer je

Niet alleen de trui zelf, ook de manier waarop je combineert is belangrijk. Volgens het team van lifestyle-website Popsugar is ‘balans’ het belangrijkste wanneer je je trui draagt. Een broek of rok met hoge taille combineer je daarom best met een korte trui. Een rechte broek of rokje met A-lijn komt het best tot zijn recht met een rechte coltrui of V-hals voor een verrassend silhouette. Ook bij een skinny jeans of sexy minirokje is een dosis evenwicht noodzakelijk. Een oversized trui of sportieve sweater past perfect bij deze items.

Sweater weather: deze wintertrui flatteert jouw figuur

© Pete Bellis

Met dit koude weer willen we liefst in een dikke, oversized sweater kruipen. Super gezellig, maar vaak ook nefast voor je figuur. Van een klassieke coltrui tot kort kabelmodel, deze wintertrui flatteert jouw figuur!

Een buikje of zwaardere boezem?

Wie bovenaan het meeste volume heeft, staat het mooist met een lange gebreide vest. Buikjes of zwaardere boezems kan je balanceren door een vest te kiezen die lager dan je heupen komt. Je taille optisch verslanken? Een riempje in je vest doet wonderen! Laat drukke prints of grofgebreide cardigans links liggen: die verzwaren alleen maar.

Ligt je zwaartepunt op je heupen of benen?

In dit geval kies je best voor een iets kortere wintertrui. Het is net wetenschap: hoe korter je bovenlichaam lijkt, hoe langer en slanker je heupen en benen. Een cropped coltrui of kabelmodel is jouw beste (winter)vriend. Met een V-hals of boothals vestig je de aandacht op je hals waardoor je heupen en benen meer in balans zijn met je bovenlichaam. Toch liever een gewone hals? Draag er dan een kraagje onder of combineer je trui met een statement halsketting.

De juiste wintertrui als je groot/klein bent?

Groot en smal gebouwd? Een oversized model geeft je wat meer curves. Een coltrui met losse hals benadrukt dan weer jouw indrukwekkende lengte. Elegantie ten top!

Liever iets groter lijken? Wintertruien in een 'vierkante' vorm die net tot op je heupen vallen, geven je een paar extra centimeters. Dikke, grofgebreide wol staat je beter dan fijn gevlochten wol.

De sweather weather microbe te pakken? Bekijk hier nog meer truien.

Zo kies je een volledige outfit in drie minuten

© Vila

Een wekker die te laat is afgelopen, keuzestress of last van het fenomeen ‘ik heb niets om aan te doen’? Zo kies je een outfit in enkele minuten!

Preparation is key

Stijlvol de deur uit? Dat begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat alle kleding in je kast gewassen, gestreken en ready to wear is. Kun je dat ene topje dat je in je hoofd had maar niet terugvinden in je kleerkast? Sorteer je kleding om dit te vermijden. Per kleur, seizoen of type (broek, topje of jurk) sorteren, bespaart je heel wat tijd. Maak op voorhand combinaties met kledingstukken en juwelen die altijd werken. Hang je basics, zoals een gestreept truitje, jeans en perfecto samen en je hebt meteen een outfit.

Maak het jezelf makkelijk

Kies je outfit ‘s avonds. Je ochtendhumeur zal je dankbaar zijn! Last van keuzestress? Ga voor items uit één stuk zoals een jumpsuit of jurk en werk af met accessoires. Wie op zoek is naar een meer “doordachte” look, kan de regel van drie gebruiken. Dat werkt zo: je kiest een bovenstuk, onderstuk en accessoires. Eerst denk je na over je bovenstuk, daarna vul je aan met een basic broek of rok en accessoires. Werkt altijd! Het perfecte excuus voor je Pinterest-verslaving? Outfit-inspiratie! Stel virtuele moodboards samen van je favoriete looks en ga aan de slag met je eigen stukken. Zo heb je altijd een stijlvolle outfit achter de hand.