Toneelgezelschap Horizon klaar voor opvoering van 'Hartelijk Gecondoleerd'

Print

Foto: Frans Vandueren

Opglabbeek

Opglabbeek - De repetities voor 'Hartelijk Gecondoleerd', het nieuwe stuk dat Toneelgezelschap Horizon op de planken brengt, zitten erop. De première is op vrijdag 15 februari. De winteravonden zorgden maandenlang voor verzet voor de acteurs van Horizon. Deze keer moesten ze wel wat horden nemen door heesheid en verkoudheden, maar nu zijn alle acteurs er klaar voor, net als de aangeefsters. Het decor staat er en de rekwisieten zijn verzameld.

De toeschouwer duikelt binnen bij de familie De Volder. De hoogbejaarde opa ligt op sterven en hij blaast na enkele scènes ook zijn laatste adem uit. Hij wordt helemaal niet ten tonele gevoerd, maar zijn nabestaanden wel, ieder met zijn eigen insteek rond het overlijden van pa, opa.
Natuurlijk moeten er heel wat zaken bedisseld worden: wie kiezen ze als begrafenisondernemer, hoeveel rouwbrieven moeten worden verstuurd; wie gaat het woord nemen bij de uitvaartdienst, en nog veel meer details moeten besproken, eigenlijk onderhandeld worden.
Het gaat om heel herkenbare situaties waarbij mensen soms de essentie uit het oog verliezen. Gelukkig is er opa's kleindochter Bianca die af en toe de toon 'anders' zet.
Het worden weer heerlijke avonden. Discussies, ruzies, hevige reacties, ze zorgen voor een lach en af en toe een traan van ontroering.
Wie een avondje alle zorgen opzij wil zetten en genieten van uit-het-leven-gegrepen zotte toestanden, is van harte welkom.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van 15, 16, 23 februari. Voor zondag 24 februari is er nog meer plaats.
Bestellen kan via de website www.horizonopglabbeek.be of via 089/ 81.24.11
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio