Lichtmisviering in Mariaheide

Print

Foto: Liliana Bertinato

Mechelen aan de Maas

Maasmechelen - De Italiaanse gemeenschap van de parochie van Mariaheide heeft zich dit jaar ingezet om van de Lichtmis-viering iets speciaals te maken.

Ongeveer een maand geleden werden er brieven opgesteld met de uitnodiging om deel te nemen aan de Lichtmis-viering in Mariaheide. De brieven werden verstuurd naar de ouders van kinderen die de afgelopen drie jaar zijn gedoopt in de parochie. In het parochieblad is er een artikel verschenen waarin iedereen hiervoor hartelijk welkom was.

"Onze vreugde was groot bij het zien van hoeveel mensen die zondagmorgen in de kerk zaten!" klinkt het. "Kinderen met hun ouders, grootouders, tantes, ooms, ... een fijn geroezemoes verspreidde zich door de kerk. De twee priesters die voorgingen, pastoor Guy Deltour en don Gianfranco Falgari, keken tevreden vanaf het altaar."

"Voor de 24 aanwezige kinderen is het moeilijk om een uur lang stil te zitten. Althans, dat dachten we. Maar niets was minder waar. Waren het de beelden op tv die de teksten begeleidden? Waren het de vlotte Italiaanse liedjes en het gitaarspel van Rosalia en Lino? Kwam het door het klappen van de handen tijdens het zingen? Feit is dat de animatie van de viering het aantrekkelijk maakte, vooral voor de kinderen. Enkelen van hen konden het zelfs niet laten om op het ritme van de liedjes te dansen!"

De kinderen werden tijdens de viering gezegend door pastoor Guy en er werd ook een groepsfoto gemaakt met de kinderen, hun ouders en de priesters. Na de viering was iedereen uitgenodigd voor een drankje aangeboden door de parochie, in het zaaltje dat ter beschikking gesteld werd door de lagere school De Triangel.

"Zo werd Lichtmis 2019 een viering waarin we het vreugdeslicht konden zien in de oogjes van alle kinderen en waarbij de harten van alle aanwezigen werden verwarmd. Iedereen van de organisatie en de twee priesters gingen voldaan naar huis, al denkend hoe we volgend jaar nog meer kinderen kunnen bereiken opdat ook zij deel kunnen uitmaken van deze grote vriendenkring van Jezus."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio