Veronique ontvangt Handmade in Belgium-label

Print

Foto: Thierry Dekkers

Hasselt - Unizo Limburg heeft het 'Handmade In Belgium'-label zopas uitgereikt in Hasselt aan Veronique Sneyaert van Veronique.

Zaakvoerster Veronique Sneyaert ontving uit handen van Bart Lodewyckx en Steve Jacobs, voorzitter van Unizo Hasselt, het HIB-label in Hasselt. Veronique ontwerpt juwelen met een ‘less is more’ uitstraling waarbij eenvoud de ultieme verfijning vormt. Als maker puurt zij verhalen uit tot tijdloze en vaak gepersonaliseerde juwelen. Ze laat zich inspireren door wat de klant haar schrijft, maar ook door haar persoonlijke ervaringen en interesse in design en architectuur. Met aandacht luistert Veronique naar de meest ontroerende verhalen, die ze dan omvormt tot iets bijzonder hartverwarmend. Voor elke halsketting, armband of ring op maat vertrekt ze van een leeg blad. Dit maakt elk gepersonaliseerd Veronique-juweel uniek en dat is voor haar belangrijk.

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hasseltse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UnizoLimburg, uit. Met dit label erkent Unizo Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij Unizo het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio