© No Excess

Koud weer? Zo draag je laagjes

Hoe kouder de temperaturen, hoe beter het is om laagjes te dragen. Warm blijven en variatie creëren in je stijlvolle outfits? Dat doe je zo!

cityfashion

Elke laag afzonderlijk

Zomaar enkele kledingstukken over elkaar dragen, dat is niet echt de bedoeling van layering. Zorg ervoor dat elke laag afzonderlijk stijlvol genoeg is. Bijvoorbeeld: wissel je versleten T-shirt in voor een basic hemd, ga voor een cardigan in plaats van een sportieve hoodie… Enkel goedgekozen items zorgen voor een geslaagde portie layering.

Kijk naar de kleuren

De kleuren van je outfit op elkaar afstemmen, dat is geen overbodige luxe. Natuurlijk doe je met een all-black outfit nooit verkeerd, toch kan het geen kwaad om te experimenteren. Ga voor één hoofdkleur of print en vul aan met andere (neutrale) tinten om het laagjeseffect te versterken. Less is more!

Ga voor de juiste volumes

Last but not least: ga voor de juiste volume-verhoudingen. Hoe dunner je kledingstuk, hoe dichter bij je lichaam je het moet dragen. Ook qua tussenlaag kies je beter voor een iets lichter materiaal om het ‘Michelinmannetje’-effect te vermijden. Tip: op safe spelen? Zorg dan dat de bovenste laag altijd langer is dan de lagen eronder!

Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen

© TANGO Shoes

Leren schoenen blijven niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam wanneer je ze met de juiste technieken behandelt. Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen!

Spuit je schoenen in en wissel voldoende af

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit je leren schoenen op voorhand in met een water-en vuilafstotende schoenenspray om ze te beschermen. Leren schoenen moeten zweet kwijtraken om langer in vorm te kunnen blijven. De oplossing? Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, want afwisseling is de boodschap!

Zo maak je komaf met vlekken

Vlekken op je schoenen, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Je schoenen soepel houden en vlekjes verbergen doe je met schoensmeer. Kies voor dezelfde kleur als je schoenen of speel op safe met een kleurloos middeltje. Laat het schoensmeer een dik half uur intrekken, ga met een droge doek te werk en behandel ze met een water-en vuilafstotende spray. Gebruik zeker niet te veel product, leren schoenen moeten kunnen ademen. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat ze opdrogen in een droge ruimte en je schoenen zijn klaar voor een nieuwe draag-beurt.

Drie items die je zowel op de werkvloer als in het weekend kan dragen

© Zilton

Zowel tijdens een meeting als tijdens een gezellige brunch op zondag, de kleren maken de succesvolle man. Op zoek naar multifunctionele kleding? Deze items draag je zowel op de werkvloer als in het weekend!

Durf te kiezen voor een print

We geven het toe: met een klassiek wit overhemd doe je nooit verkeerd. Toch kan het geen kwaad om af en toe out of the box te denken. Een hemd met print is tijdens elke dag van de week de ideale balans tussen ‘casual’ en ‘gekleed’. Let wel op de kleuren van je hemd, schreeuwerige kleuren zijn not done op de werkvloer.

Wissel je kostuumbroek in voor een chino

Lente of herfst, met een klassieke chino zit je altijd goed. Combineer je exemplaar met een overhemd, blazer in een contrasterende kleur en een paar geklede kostuumschoenen voor een chique look. Weekend? Sneakers en een leren jasje zijn een perfecte match voor deze multitasker.

Sneakers op de werkvloer? Doen!

First things first: niet elke sneaker is even geschikt voor een belangrijke presentatie op je werk. Kies voor een geklede sneaker uit leer of stof in een neutrale kleur (bruin, zwart, grijs of donkerblauw bijvoorbeeld), daar heb je zowel tijdens de week als in het weekend plezier van. Tip: zorg dat je sneakers alle dagen van de week kraaknet zijn!