Politie waarschuwt voor oplichting via sms: “Geef het zo snel mogelijk aan”

Print
Diepenbeek -

Een vrouw uit Diepenbeek waarschuwde enkele dagen geleden via Facebook voor een verdacht sms'je dat ze kreeg. De politie heeft al enkele meldingen binnengekregen en vraagt om altijd goed op uw hoede te blijven. “Doe zo snel mogelijk aangifte.”

Mary Verlinden uit Diepenbeek kreeg maandag een sms met het heuglijke nieuws dat ze een nieuwjaarstrekking van Bpost heeft gewonnen. In eerste instantie vond ze dit niet vreemd, bedrijven gebruiken vaker een 8000-nummer voor acties. Maar toen Mary inging op het bericht, merkte ze dat er steeds meer taalfouten opdoken in de communicatie. De Diepenbeekse begon onraad te ruiken: “In een laatste stap vragen ze om jouw persoonlijke gegevens, ook bankinformatie.” Via Facebook verspreidde ze een waarschuwing, andere buurtbewoners reageerden dat ze een gelijkaardig bericht ontvingen.

Bij politie LRH bevestigen ze het verhaal: “We raden aan om alle bankkaarten te blokkeren en zo snel mogelijk aangifte te doen bij de lokale politie.” Dat laat woordvoerder Dorien Baens weten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio