© Kanna

Snel last van pijnlijke voeten? Deze drie paar zijn stijlvol én comfortabel

Gevoelige hielen, pijn in je kuiten of rode tenen…Soms wil het glazen muiltje écht niet passen. Hoge stiletto’s of fijne puntschoenen niets voor jou? Deze drie paar zijn comfortabel én stijlvol!

cityfashion

Stevige blokhakken

Op zoek naar de stijlfactor van hoge hakken, maar het comfort van platte schoenen? Stevige blokhakken to the rescue! Doordat je hiel een stuk stabieler staat, krijg je minder snel last van pijnlijke plekjes. Vooral blokhakken met een ronde neus zitten bijna even comfortabel als een sneaker.

Platte enkellaarsjes

Ook platte enkellaarsjes kan je elegant dragen. Je kiest best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkels stopt. Platte schoenen ogen al snel te zwaar of te lomp. De oplossing zit hem in het creëren van contrast. Strakke broek met slouchy laarsjes, biker boots bij een zwierig rokje…

Loafers

Vorig jaar al hot op de catwalk, anno 2019 nog steeds een van de belangrijkste trends op schoenenvlak: de loafer. Kies voor een model met ronde of vierkante neus, zo verklein je kans op pijnlijke tenen. Onder een opgerolde jeans of jurk, met een klassieke instapper doe je nooit fout. Tip: kies voor een exemplaar met platformzool, zo lijken je enkels smaller.

Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen

© TANGO Shoes

Leren schoenen blijven niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam wanneer je ze met de juiste technieken behandelt. Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen!

Spuit je schoenen in en wissel voldoende af

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit je leren schoenen op voorhand in met een water-en vuilafstotende schoenenspray om ze te beschermen. Leren schoenen moeten zweet kwijtraken om langer in vorm te kunnen blijven. De oplossing? Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, want afwisseling is de boodschap!

Zo maak je komaf met vlekken

Vlekken op je schoenen, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Je schoenen soepel houden en vlekjes verbergen doe je met schoensmeer. Kies voor dezelfde kleur als je schoenen of speel op safe met een kleurloos middeltje. Laat het schoensmeer een dik half uur intrekken, ga met een droge doek te werk en behandel ze met een water-en vuilafstotende spray. Gebruik zeker niet te veel product, leren schoenen moeten kunnen ademen. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat ze opdrogen in een droge ruimte en je schoenen zijn klaar voor een nieuwe draag-beurt.

Watervlekken op je schoenen? Zo krijg je ze weer als nieuw

© Paul Green

Hoe mooi winterse buien ook zijn, voor je schoenen kan sneeuw of regen wel eens nefast zijn. Last van sneeuw-of watervlekken? Zo krijg je ze weer als nieuw!

Sneeuw-en zoutkringen

Niet alleen sneeuw, ook strooizout kan zorgen voor hardnekkige vlekken op je schoenen. Het wondermiddeltje? Azijn! Azijn heeft een anti-kalk werkende eigenschap, perfect dus om je leren schoenen terug proper te maken. Meng een half kopje azijn met een half kopje (gedestilleerd) water. Maak een zachte doek vochtig en wrijf over de vlek tot je deze ziet verdwijnen. Makkelijk, toch?

Regenvlekken

Het voorjaar gaat (jammer genoeg) gepaard met enkele fikse regenbuien. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat je schoenen aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte. Tip: zet je schoenen nooit in het zonlicht of dichtbij de verwarming, dat kan voor verkleuringen zorgen.