© Marie Jo

Kleine borsten? Met deze tips vind je de juiste beha

Wat je cupmaat ook is, een goede ondersteuning blijft belangrijk. Kleine borsten? Met deze tips vind je de juiste beha!

cityfashion

Perfecte maat én model

First things first: laat je cupmaat altijd opmeten door een professional, zo ben je zeker van je stuk. Stress, sportsessies en hormoonschommelingen hebben invloed op je maat, dus laat je elke zes maanden opnieuw opmeten.

Niet alleen de maat, ook het model is belangrijk. Jouw perfecte model hangt af van de vorm van je borsten. Staan je borsten iets verder uit elkaar? Dan kies je best voor een balconette-model of demi-cups. Staan ze net wel dicht bij elkaar, dan ga je beter voor een plunge-variant of bralette.

Let op de bandjes en het materiaal

Is het je al opgevallen dat bandjes sneller afzakken wanneer je kleine borsten hebt? Dat komt omdat er minder “opvulling” is dan bij grotere borsten. Controleer daarom de bandjes van je beha extra grondig tijdens een pasbeurt. Zorg ervoor dat je maximum twee vingers onder je bandje kan schuiven, zo blijven ze beter zitten. Niet onbelangrijk: het juiste materiaal. Synthetische materialen rekken iets meer waardoor ze bij kleine borsten iets sneller vorm verliezen. Kant is iets stugger en sluit beter aan bij iets kleinere borsten.

Zo blijft je lingerie langer mooi

© Lingadore

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van mooie beha’s, slipjes en stevige sportbeha's. Maar hoe was én bewaar je deze delicate items nu het best? Met deze tips blijft je lingerie langer mooi!

(Hand)was je lingerie met zorg

Dé eenvoudigste manier om je lingerie langer mooi te houden? Was met de hand! Laat je lingerie even inweken in wat warm water en een zacht wasmiddel en was je lingerie vervolgens zachtjes. Let op dat je nooit wrijft of uitwringt, dat beschadigt de fijne stoffen en beugels.

Leg je stukken vervolgens plat op een droogrek om te drogen zodat ze niet kunnen uitrekken. De droogkast is een echte boosdoener voor je lingerie!

Zo berg je je lingerie op

Lingerie blijft niet alleen langer mooi als je ze juist wast, ook het opbergen is belangrijk. Hebben je beha’s een zachte padding? Schuif ze dan achter elkaar, zo behouden de cups hun vorm. Stevige, voorgevormde beha's leg je best achter elkaar (in hun volledige lengte) of op elkaar, plat in een lade.

Delicate broekjes vouw je het best netjes op en maak kleine stapeltjes. Te hoge stapels zorgen voor extra belasting waardoor de stoffen sneller verslijten. Tip: draag je beha nooit langer dan vier dagen op rij. Zweet tast namelijk de elastische stoffen aan waardoor de beha een optimale ondersteuning verliest.

Sportbeha’s: een geval apart

Een goede sportbeha is gemaakt voor intense lichaamsbewegingen en veelvuldig wassen. Sportbeha’s zijn dan ook heel wat steviger dan bijvoorbeeld fijne bralettes, dus je kan ze gerust in de wasmachine wassen als ze gemaakt zijn van lycra, elastan of spandex.

Steek je sportbeha's wel in een apart waszakje en gebruik een programma voor fijne was. Sportbeha’s drogen vrij snel (door de sneldrogende, synthetische materialen), dus probeer de droogkast te vermijden. Je sportbeha opbergen? Vul de cups met enkele propjes zakdoeken, zo blijft de vorm een stuk beter in model. Last but not least: vervang je sportbeha na ongeveer 6 maanden om een optimale ondersteuning te garanderen.

Deze nieuwe lingerietrends zijn sexy én comfortabel

© Love Stories

Kan jouw lingerielade wel een update gebruiken? Van huidskleurige tinten tot sporty beha’s, deze nieuwe lingerietrends zijn sexy én comfortabel!

Huidskleurige lingerie

De tijd dat huidskleurig ondergoed een bomma-imago had, is gelukkig voorbij. Dit jaar mag het qua lingerie allemaal wat meer basic. Vergeet schreeuwerige kleuren en opvallende printjes, de ‘naked’ lingerie is bezig aan een opmars.

Delicate triangels

Als er één type beha is dat zowel sexappeal als comfort uitstraalt, dan is het wel een triangelbeha. Een kanten exemplaar geeft je jurk, jumpsuit of top een subtiele sexy toets. Tip: investeer in een exemplaar waarvan je de bandjes kan kruisen.

Sportieve lingerie

Sportieve lingerie hoort anno 2019 niet enkel meer thuis in de sportzaal. In de jaren ’90 al een hit, nu opnieuw favoriet bij trendwatchers vanwege het stoere, comfortabele en zelfzekere imago van sportlingerie. Denk: ademende stoffen, brede bandjes en een maximum aan steun!