© Stef Fontaine

© Stef Fontaine

thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge kunstenaar Wietse Palmans etaleert bierviltjes in de Bottelarij

Een nieuwe maand, een nieuwe verrassende expo in het eetcafé en de orangerie van de sympathieke bottelarij in het centrum van Ulbeek. De Bottelarij staat voor basic en puur, ook authentiek met als speerpunt AKSI, arbeidskansen door sociale integratie in Zuid-Limburg.

Stef Fontaine

Ontdek de prachtige werken van 'Wietse Palmans Werkt' met onder andere een collectie miniatuurwerken op bierviltformaat. Elk miniwerk vertelt een eigen verhaal en is een gedetailleerd meesterwerk op zich, met elk een eigen stijl."Van maart 2016 tot juni 2017 tekende ik op de achterkant van bierviltjes", aldus Wietse. "Ze boden mij de ruimte om te experimenteren met verschillende stijlen en technieken. Het kostte niets, dus er mochten fouten gemaakt worden. Mijn eerste biertekeningen zijn spontaan gecreëerd op café, een broedplaats van inspiratie, waar de grootste karakterkoppen ronddwalen of waggelen, waar gezelligheid of eenzaamheid heerst en waar zowel diepgaande als oppervlakkige gesprekken hand in hand gaan. Met mijn bierkaarten op zak observeerde ik de omgeving waarin ik mij op dat moment bevond. Telkens probeerde ik deze sfeer, de schoonheid van de omgeving of juist de lelijkheid ervan vast te leggen in iets tijdloos."

Wietse Palmans uit Pelt studeerde animatiefilm op het KASK conservatorium in Gent. Hij studeerde een extra jaar specifieke lerarenopleiding ook aan het KASK in Gent. Hij werkt als freelancer, maakt illustraties voor uitgeverij Die Keure alsook animatieclips, docu's en tekeningen voor opdrachtgevers.

Meer inlichtingen: info@debottelarij.be of 012/21.42.84.Foto's : C.Meyer


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio