Ook tweede Bende-speurder aangehouden

Print
Ook tweede Bende-speurder aangehouden

Foto: Belga

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is ook François A., een 70-jarig ex-lid van de BOB uit Halle, aangehouden door de onderzoeksrechter in Charleroi. Dat bevestigt het federaal parket.

Vorige week werd de voormalige speurder van de Delta-cel Philippe V. al aangehouden door de onderzoeksrechter in Charleroi. Philippe V. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een mogelijke manipulatie van het onderzoek rond de vondsten in het kanaal van Ronquières in november 1986. Ook François A., die deel uitmaakte van de Waalse onderzoekscel, wordt daarvan verdacht.

De 70-jarige A. werd woensdagavond door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Net als V. werd hij in verdenking gesteld voor als lid van een politiedienst informatie achtergehouden te hebben die relevant is voor de uitoefening van de strafvordering en voor deelname aan een vereniging van misdadigers met het oogmerk om misdrijven te plegen. Voor beiden betekent dat niet dat ze verdacht worden van lidmaatschap van de Bende van Nijvel. De huidige speurders denken dat V. of A. een tipgever had, die mogelijk meer weet over de Bende van Nijvel.

Lees meer over de Bende van Nijvel