Middenschool Sint-Jan bakt 650 pannenkoeken voor Lichtmis

Print
Middenschool Sint-Jan bakt 650 pannenkoeken voor Lichtmis

Foto: Danny Vanschoonbeek

Beringen - Op 2 februari wordt er Lichtmis gevierd. Omdat die dag dit jaar een zondag is, besloten ze in de middenschool Sint-Jan om de Lichtmis al op donderdag 31 januari te vieren.

De leerlingen van 1B1 maakten 37 liter deeg en de afdeling voeding-verzorging van 2B1 maakte haar pannetje warm. Mevrouw Voortmans, die al jaren deze activiteit in goede banen leidt, maakt er al jarenlang een traditie van om alle leerlingen te trakteren op een heerlijke pannenkoeken. Ze kan daarvoor rekenen op de medewerking van enkele collega’s en leerlingen van de afdeling voeding-verzorging, die dit jaar in totaal maar liefst 650 pannenkoeken maakten.

“Het pannenkoeken bakken op Maria-Lichtmis verwijst naar het begin van een nieuw landbouwjaar en vormde zo een reden tot feesten”, legt mevrouw Voortmans uit. Onder de leuze ‘Geen vrouwtje zo arm of ze maakt haar panneke warm’ wil ook de middenschool Sint-Jan het feest van het licht niet ongemoeid voorbij laten gaan. Zij vergastten de hele school op een lekkere pannenkoek. En de leerlingen lieten het zich smaken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio