© Paul Green

Watervlekken op je schoenen? Zo krijg je ze weer als nieuw

Hoe mooi winterse buien ook zijn, voor je schoenen kan sneeuw of regen wel eens nefast zijn. Last van sneeuw-of watervlekken? Zo krijg je ze weer als nieuw!

cityfashion

Sneeuw-en zoutkringen

Niet alleen sneeuw, ook strooizout kan zorgen voor hardnekkige vlekken op je schoenen. Het wondermiddeltje? Azijn! Azijn heeft een anti-kalk werkende eigenschap, perfect dus om je leren schoenen terug proper te maken. Meng een half kopje azijn met een half kopje (gedestilleerd) water. Maak een zachte doek vochtig en wrijf over de vlek tot je deze ziet verdwijnen. Makkelijk, toch?

Regenvlekken

Het voorjaar gaat (jammer genoeg) gepaard met enkele fikse regenbuien. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat je schoenen aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte. Tip: zet je schoenen nooit in het zonlicht of dichtbij de verwarming, dat kan voor verkleuringen zorgen.

Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen

© TANGO Shoes

Leren schoenen blijven niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam wanneer je ze met de juiste technieken behandelt. Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen!

Spuit je schoenen in en wissel voldoende af

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit je leren schoenen op voorhand in met een water-en vuilafstotende schoenenspray om ze te beschermen. Leren schoenen moeten zweet kwijtraken om langer in vorm te kunnen blijven. De oplossing? Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, want afwisseling is de boodschap!

Zo maak je komaf met vlekken

Vlekken op je schoenen, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Je schoenen soepel houden en vlekjes verbergen doe je met schoensmeer. Kies voor dezelfde kleur als je schoenen of speel op safe met een kleurloos middeltje. Laat het schoensmeer een dik half uur intrekken, ga met een droge doek te werk en behandel ze met een water-en vuilafstotende spray. Gebruik zeker niet te veel product, leren schoenen moeten kunnen ademen. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat ze opdrogen in een droge ruimte en je schoenen zijn klaar voor een nieuwe draag-beurt.

Grote voeten? Deze schoenen laten je voeten kleiner lijken

© Maripé

Heb je grote voeten en geen idee welk type schoen jou echt flatteert? Van sneakers met ronde teen tot pumps met riempjes, deze schoenen laten je voeten kleiner lijken!

Kies voor hoge hakken

Het geheim voor optisch kleinere voeten? Het klinkt misschien logisch, maar hoge hakken kunnen wonderen doen. Hakken zetten de lengte van je voeten voor een stuk verticaal recht, waardoor een deel van de lengte optisch bij je been gaat horen en je voeten dus kleiner lijken. Ook het type hak dat je draagt kan een verschil maken. Een iets dikkere hak brengt je voeten in balans en legt de nadruk op de hak zélf in plaats van op je voeten.

Draag iets bredere riempjes

Wanneer je te veel van je voeten laat zien, benadruk je de grootte. Schoenen met iets bredere riempjes rond de enkels zijn dus dé oplossing wanneer je je voeten kleiner wil laten lijken. Doordat je voet en been optisch in twee worden verdeeld, lijkt alles net dat tikkeltje korter en kleiner. Tip: toch fan van dunne bandjes? Kies dan voor een paar waarbij de bandjes gekruist zijn, dat werkt ook.

Ga voor stompe of ronde tenen

Schoenen met een spitse punt vergroten je voeten door de extra lege ruimte en we kunnen ons best inbeelden dat dat net is wat je niet wilt. De oplossing? Schoenen met een stompe of ronde teen minimaliseren de eigenlijke lengte van je voet! Last but not least: een zware brede zool maakt je voet optisch zwaarder en breder. Kies dus voor een normale of iets dunnere zool om je voeten nog kleiner te laten lijken.