Mixed event XIII was weer zeer geslaagd

Print
Dilsen-Stokkem - Zaterdag 26 januari 2019 organiseerde het Martial Arts Center uit Dilsen-Stokkem haar 13de jaarlijkse vechtsportevenement.

Dit jaar werd gekozen voor zaal de Nieuwenborgh in Stokkem i.p.v. sporthal de Vrietsel in Lanklaar en dit vanwege praktische overwegingen. Organisator Marc Debois: "De Vrietsel hebben we inderdaad ingeruild voor een comfortabelere zaal qua infrastructuur en indeling wat beter past bij de uitvoering van ons evenement, ook de achtergrond hadden we mooi kunnen aankleden."

De Nieuwenborgh zat dan ook tot de nok gevuld met uitbundige vechtsportliefhebbers. 17 partijen stonden er op de matchmaking waarvan 11 C-klasse en 6 B-klasse partijen. De organisatie kreeg nl de laatste week serieus wat afmeldingen door, maar kon toch nog een degelijk programma voorschotelen.1 partij op mma regels,1 op Muaythai regels en de overige 15 op K-1 regels.
Om 19 uur startten de eerste gevechten. De C-klassen stonden allen op voor de pauze maar de strijd was hier niet minder hevig. De eerste vier partijen eindigden allemaal voortijdig. 
Voor het MAC kwam Kyle Vanseer als eerste aan de beurt met partij nr 4 tegen de 24-jarige Yannick De Boitselier van FMT kaone. Vanseer begon sterk met zware stoten naar het lichaam en Yannick diende acht tellen te nemen. De 17-jarige vechter uit Rotem klaarde de klus met een hoge trap en de scheidsrechter maakte een einde aan de partij in de eerste ronde.
Ook Erwin Daniels uit Dilsen begon erg goed aan zijn partij, maar liet de overige twee rondes de handeling teveel over aan zijn opponent die de winst mee naar huis nam. Sakina Aabbaz (18) uit Maasmechelen vocht in de 56 kg-klasse de laatste partij voor de pauze tegen Joke Ceulemans ook in de C. Sakina zette de druk, scoorde in alledrie de rondes en won deze partij op punten.

Na de pauze was het de beurt aan de B klasse, hier stonden nog zes partijen gepland. Gina Hooglugt (19) uit Dilsen stond op K-1 regels tegen Francesca Prescimone van Diamondgym uit NL, uitkomend in de klasse -57 kg. Coach Debois: “Francesca sweepte regelmatig, wat niet is toegelaten in het K-1. Jammer genoeg liet de scheids wat betijen en hierdoor kreeg je een minder technische partij. Hooglugt scoorde wel meer, maar Prescimone bleef vegen en werpen. In ronde drie kreeg ze hier een terechte openbare waarschuwing voor, de match eindigde op een draw."

De hoofdpartij tussen Avo Stepanyan (deathrow) en Hamza Zakhini (Demircigym) was een eentje uit de boeken. Beide heren gingen voluit en lieten erg mooie dingen zien,ook deze partij eindigde op onbeslist.

We kunnen dus terugblikken op een geslaagd evenement waar de toeschouwer geld voor zijn waar kreeg.

Een kleine duizend mensen waren aanwezig..


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio