Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

maandag 28 januari 2019 - Eten & drinken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Dankzij de boerenmarkt Merwt is er in Hasselt een uitgebreid aanbod aan eerlijke en lokale producten. Raymond Lemmens

Stad Hasselt wil duurzaamheid aanmoedigen in de horeca

“Half bord eten weggooien is echt verspilling”

De stad Hasselt wil de horeca-ondernemers in de stad warm maken om duurzaamheid op de kaart te zetten. Ze krijgen daarbij hulp van een groep enthousiaste ondernemers die al zover zijn. “Econologisch denken noemen wij het”, lacht Christel Putzeys van brouwerij het Jessenhofke. “We hebben in Hasselt alle troeven om duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen. We zijn er zelfs al flink mee bezig. Op heel wat kaarten staan al gerechten met lokale, bio- of veganproducten.”

Nieuwe Video's