© Patrick Vlassak

Max Vlassak levert knalprestatie tijdens Vlaamse kampioenschappen atletiek

De Vlaamse kampioenschappen atletiek, kogelstoten indoor alle categorieën, vond afgelopen zondag plaats in de topsporthal in Gent. Max Vlassak trainde de voorbije weken voornamelijk op kracht en aan het verbeteren van techniek, samen met trainer Ronald Becker. Voor zijn nieuwe club ATLA Lanaken was het de eerste belangrijke wedstrijd dit seizoen.

Patrick Vlassak

Max zijn vorige indoor persoonlijk record stond op 16,16 meter en dat wilde hij absolut verbeteren. Op de training werd namelijk al duidelijk dat hij zeker 16,50 meter aankon. Het werd dan ook een van de spannenste wedstrijden ooit bij het kogelstoten. Bij de ene na de andere atleet sneuvelden de records en bleek al snel dat er gevochten werd voor de podiumplaatsen.

Fhilip Milanov eigende zich de eerste plaats toe, Matthias Quintelier de tweede plaats en toen ging het strijden verder voor brons. Met een geweldige krachtuitspatting plantte Max een fantastiche 17,11 meter neer op het scorebord en zo verbeterde hij zijn indoor record met maar liefst 95 centimeter! Ook een nieuw clubrecord voor ATLA en als kers op de taart een negende beste prestatie allertijden als belofte bij de alle categoriën.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio