© Photo News

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Thibau Nys naar ziekenhuis na stevige smak, Witse Meeussen slaat dubbelslag in Hoogerheide

België boven bij de junioren in Hoogerheide. De zege in de slotmanche van de Wereldbeker ging naar Witse Meeussen, die ook eindwinnaar is. De Spanjaard Carlos Canal Blanco werd tweede, Lennert Belmans legde beslag op de derde plaats. Thibau Nys moest opgeven na een val, maar werd wel derde in de eindstand. Hij had last aan de elleboog en het borstbeen, maar kreeg in het ziekenhuis in Herentals goed nieuws. Er werden geen ernstige letsels vastgesteld en Nys kan morgen alweer trainen. Het WK lijkt dan ook niet in gevaar te komen.

rahe, bow

Zie ook:

De Spaanse kampioen Canal Blanco kende de beste start, maar Europees kampioen Pim Ronhaar overvleugelde hem snel. De Nederlander raakte echter niet helemaal weg van de tegenstand en werd bijgebeend door Meeussen. De leider in de Wereldbeker toonde geen genade en ging er snel alleen vandoor. Zijn zege kwam niet meer in gevaar, Meeussen sloeg een mooie dubbelslag.

Achter onze landgenoot legde Canal Blanco nog beslag op de tweede plaats, de derde podiumstel was voor Belmans. Voor Thibau Nys werd het een cross om snel te vergeten, hij viel van de trappen en gaf op. Hij had last van de elleboog en het borstbeen (hij viel op zijn stuur, nvdr.), maar de pijn nam wel af toen hij zich in de EHBO-tent bevond. Samen met zijn moeder trok hij naar het ziekenhuis in Herentals om foto’s te laten maken. Daar kregen ze goed nieuws. Er werden geen zware letsels vastgesteld, morgen kan hij alweer trainen. Nys werd derde in de eindstand van de Wereldbeker, maar zakte door zijn val niet af naar de podiumceremonie.

LEES OOK (N+). Koersvrouw Isabelle Nijs wordt koersmama: “Ik wil mijn schoondochter behoeden voor wat ik heb gedaan”

© BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.