VIDEO. 26-jarige Herkenaar is e-sporter van KRC Genk

Print

Wesley Campana uit Herk-de-Stad is de nieuwe e-sporter van KRC Genk. Dat maakte de club vrijdag bekend. De 26-jarige uit Herk-de-Stad zal de club vertegenwoordigen in de ePro League, een officiële FIFA-competitie die de Pro League en Proximus dit seizoen lanceerden.

Elke week het nieuws van KRC Genk in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor de gratis nieuwsbrief die we je één keer per week sturen.

“Tijdens de voorrondes in het najaar van 2018 kregen de supporters van elke club de kans om voor hun favoriete club te spelen. De winnaars van die voorrondes gaven op 18 januari de aftrap van een kampioenschap tussen de 16 clubs van de Jupiler Pro League”, klinkt het bij Genk. “Voor onze club namen maar liefst 600 supporters deel aan de voorrondes. KRC Genk organiseerde een finale screening waarin niet alleen de FIFA-skills getest werden, maar ook de match met het DNA van onze club.”

Uiteindelijk viel de keuze op de 26-jarige Wesley Campana uit Herk-de-Stad, in het spel bekend onder de naam coltof10.

De eerste acht speeldagen van de ePro League zijn hier te bekijken. Vanaf de 24ste speeldag van de Jupiler Pro League, die op vrijdag 1 februari start, zijn de wedstrijden een halfuur voor aanvang van de eigenlijke voetbalwedstrijden te zien op het Proximus-kanaal waarop de wedstrijd zal worden uitgezonden. Supporters zonder Proximus-abonnement kunnen terecht op YouTube en Twitch.