Golden State Warriors blijven winnen in NBA, LeBron James en Antetokounmpo mogen teams kiezen voor All Star Game

Print
Golden State Warriors blijven winnen in NBA, LeBron James en Antetokounmpo mogen teams kiezen voor All Star Game

Foto: AP

Tweevoudig titelverdediger Golden State Warriors heeft donderdag zijn negende zege op rij geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). Op bezoek bij Washington Wizards haalden ze het met 118-126.

In de Capital One Arena in de Amerikaanse hoofdstad liet Stephen Curry 38 punten optekenen voor de bezoekers, die dit jaar nog ongeslagen zijn en van de negen zeges er zes buitenshuis boekten. Met 34 zeges en 14 nederlagen op de teller blijven ze autoritair aan de leiding in de Western Conference, voor Denver Nuggets.

Oklahoma City Thunder, de nummer drie in die Conference, boekte een zege op New Orleans Pelicans: 122-116. Russell Westbrook nam Thunder bij de hand met zijn vijftiende triple double van dit seizoen: hij kwam tegen de Pelicans tot 23 punten, 17 rebounds en 16 assists.

All Star Game

LA Lakers-superster LeBron James en Milwaukee-speler Giannis Antetokounmpo zijn aangeduid als aanvoerders van de twee teams in het All Star Game, dat op 17 februari in Charlotte (North Carolina) gespeeld wordt, zo maakte de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) donderdag bekend.

James neemt voor de vijftiende keer op rij deel aan het All Star Game. Voor het team uit de Western Conference kreeg hij de meeste stemmen achter zijn naam.

Volgens de formule die sinds vorig jaar van kracht is, mogen de aanvoerders nu vier ploegmaats kiezen uit een lijst van acht titularissen, zonder daarbij rekening te moeten houden met de Conferences. Uit de Western Conference werden Stephen Curry, Kevin Durant (beiden Golden State), Paul George (OKC) en James Harden (Houston) geselecteerd, voor de Eastern Conference zijn dat Joël Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston), Kawhi Leonard (Toronto) en Kemba Walker (Charlotte). Belangrijke afwezigen zijn onder meer Anthony Davis (New Orleans), Russell Westbrook (OKC) en Dwyane Wade (Miami).