Eden Hazard reageert heerlijk laconiek op de kritiek van zijn coach en steekt ontslagen Thierry Henry meteen hart onder de riem

Print
Eden Hazard reageert heerlijk laconiek op de kritiek van zijn coach en steekt ontslagen Thierry Henry meteen hart onder de riem

Foto: Action Images via Reuters

Eden Hazard heeft zich donderdag met Chelsea voor de finale van de League Cup geplaatst. Dat ging ten koste van het Tottenham van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die net als Hazard de volledige partij speelden. Achteraf reageerde Hazard heerlijk laconiek op de kritiek van zijn coach (“het kan me niet schelen”) en stak hij de pas ontslagen Thierry Henry meteen een hart onder de riem (“hij is altijd welkom bij de Rode Duivels”).

LEES OOK. Goal van Hazard en penalty’s slepen Chelsea voorbij Tottenham naar finale League Cup

Met een 2-1 zege vlakte Chelsea de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit, waarna het in een strafschoppenreeks met 4-2 aan het langste eind trok. Kapitein Hazard scoorde in de 38e minuut de 2-0, goed voor zijn dertiende goal van het seizoen, de derde in de League Cup, maar wel de eerste in 2019. In de strafschoppenreeks zou hij de vijfde elfmeter voor zijn rekening nemen, maar hij moest uiteindelijk niet in actie komen.

 

 

Achteraf werd hij voor de camera van Sky Sports uitgeroepen tot Man van de Match. En hij reageerde op de kritiek van zijn coach Maurizio Sarri, die afgelopen week zei dat Hazard beter kon en geen echte leider was. Toen Hazard werd gevraagd naar de opmerkingen van Sarri, lachte hij eens even tegen Sky Sports:

“Om eerlijk te zijn: het kan me niet schelen”, aldus de Rode Duivel. Ik speel gewoon mijn voetbal, het maakt me niet uit wat de manager zei, ik focus op het team en ik wil gewoon mijn best doen voor dit team. En vandaag deed ik dat, ik ben gewoon blij.”

“Thierry Henry is altijd weer welkom bij de Rode Duivels”

Voor de camera van Eleven Sports reageerde hij ook op het ontslag van Thierry Henry bij AS Monaco: de voormalige assistent van de Rode Duivels werd er na amper 20 wedstrijden alweer de laan uitgestuurd bij zijn eerste job als hoofdcoach.

“Ik heb het gezien voor de match”, aldus Hazard. “Ik ben ontgoocheld voor hem, hij verdient dat niet want hij heeft het goed gedaan bij België. Maar hij kwam bij een club in crisis en heeft het niet kunnen rechtzetten. Maar hij heeft al mijn steun en ik weet zeker dat hij een grote coach zal worden in de toekomst. Hij is alvast altijd welkom bij de Rode Duivels. Als hij wil terugkomen, weet hij ons te vinden.”

 

 

Sarri: “Ik heb me geamuseerd met deze Hazard”

Na de wedstrijd werd Sarri uiteraard ook gevraagd wat hij deze keer van Hazard vond. “Of Hazard zich geamuseerd heeft? Ik denk het. Ik heb me alleszins 65-70 minuten geamuseerd met Hazard. Op het einde was hij een beetje moe maar ik denk dat hij veel gelopen heeft. Hij speelde fantastisch, een geweldige match.”

Sarri speelde deze keer Hazard meer uit vanop links, niet langer als spits. “Ik denk niet dat de positie een probleem is. Ik denk dat we in deze wedstrijd vooral met een andere ingesteldheid speelden. Ik denk dus dat zijn kwaliteiten belangrijker zijn dan zijn positie.”

Sarri was na de 2-0 nederlaag van vorig weekend tegen Arsenal niet alleen ontstemd over Hazard. De Italiaan was toen “boos” omdat al zijn spelers geen vastberadenheid hadden getoond. Na de zege tegen de Spurs nuanceerde hij zijn harde woorden: “Ik heb mijn spelers niet aangevallen, ik zei alleen dat we een probleem hadden”, aldus de Italiaan. “Het probleem was de motivatie, maar we hebben heel goed gereageerd in deze wedstrijd, nu moeten we continuïteit tonen. Ik was erg blij met de prestaties van het team, we reageerden heel goed, de spelers waren deze keer wel zeer vastberaden, dus ik ben erg blij met de prestatie.”

Sarri kan zo in zijn eerste seizoen bij The Blues meteen zijn eerste prijs ooit pakken. In de finale moet Chelsea het zondag 24 februari op Wembley nog wel opnemen tegen het Manchester City van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. Dat won woensdag met 0-1 op het veld van tweedeklasser Burtun Albion, nadat het de heenwedstrijd al met 9-0 gewonnen had.

“Ik heb inderdaad nog nooit iets gewonnen, maar nu ben ik in Chelsea en dus heb ik op een andere manier al gewonnen,” zei Sarri. “We zullen het proberen, maar het wordt echt heel moeilijk tegen Manchester City. Naar mijn mening is City het beste team in Europa, dus het zal heel moeilijk zijn.”

Aanwinst Gonzalo Higuain kwam overigens nog niet in actie, hij volgde zijn nieuwe ploeg van in de tribune maar werd wel al warm onthaald door het publiek. “Higuain had geluk, want als hij ons in de laatste wedstrijd tegen Arsenal had gezien, was hij een beetje ongerust geworden, denk ik”, lachte Sarri. “Maar vanavond was het beter. “