Na zus en ex-vriendin roept nu ook Messi op om zoektocht naar verdwenen Sala verder te zetten: “Zolang er sprankeltje hoop rest...”

Print

De reddingsdiensten waren donderdag al duidelijk: de zoektocht naar het verdwenen vliegtuig van de Argentijnse aanvaller Emiliano Sala en piloot David Ibbotson werd stopgezet omdat de hoop om het duo levend terug te vinden definitief werd opgegeven. Sala’s zus Romina reisde ondertussen naar Cardiff en deed een emotionele oproep aan de hulpdiensten om toch te blijven zoeken en ook zijn ex-vriendin wil niet zomaar opgeven. Zij krijgen nu ook de steun van Lionel Messi himself: “Zolang er ook maar een sprankeltje hoop rest, zouden wij toch willen vragen om Emiliano te blijven zoeken”, schreef de spits van FC Barcelona.

LEES OOK. “Piloot mocht geen betalende passagiers vervoeren”

Eind vorige week raakte bekend dat Cardiff City van de Argentijnse aanvaller Emiliano Sala (28) zijn duurste transfer ooit maakte. De spits, dit seizoen al goed voor 12 goals, kwam over van het Franse Nantes en werd vrijdag voorgesteld als nieuwe aanwinst van Cardiff nadat de twee clubs een akkoord gevonden hadden voor een transferbedrag van 17 miljoen euro.

Alleen zou Sala nooit een voet op het veld zetten in Cardiff. Maandagavond vloog Sala vanuit Nantes naar de hoofdstad van Wales, maar halfweg verdween het vliegtuig van de radar. Hij is er nooit aangekomen. De politie van het Kanaaleiland Guernsey, waar het vliegtuig verdween, liet donderdag omstreeks 16.15 uur weten “niet meer actief te zoeken naar het vliegtuig”.

“Ondanks de beste inspanningen van zoekteams van de Kanaaleilanden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, die samen een gebied van ongeveer 4.400km² doorzocht hebben (waarvan sommige delen meer dan één keer), en een analyse van mobiele telefoondata en satellietbeelden, hebben we geen enkel spoor van het vliegtuig, de piloot of de passagier teruggevonden.”

“We hebben meer dan 24 uur continu gezocht, met 80 uur gecombineerd speurwerk van drie vliegtuigen en vijf helikopters. Twee reddingsboten werden ook ingezet, net zoals verschillende schepen en vissersboten in de buurt. We hebben alle informatie herbekeken en met de wetenschap welke nooduitrusting aan boord was van het vliegtuig, hebben we de moeilijke beslissing genomen om de zoektocht naar het vliegtuig te staken. De kans dat iemand in dit stadium de crash heeft overleefd, is héél erg klein. De naasten van de slachtoffers zijn hierover geïnformeerd en onze gedachten gaan naar de families van de piloot en de passagier. Hoewel we niet meer actief op zoek zijn naar het vliegtuig, blijft het onderzoek lopen en zullen we alle vliegtuigen en boten in de buurt vragen om uit te kijken naar sporen van het vliegtuig.”

Zus Sala: “Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft stop niet met zoeken”

Sala’s zus Romina reisde ondertussen naar Cardiff en deed voor de pers een emotionele oproep aan de hulpdiensten om toch te blijven zoeken. “Ik begrijp de feiten en ik ben echt dankbaar voor de geleverde inspanningen”, zei ze. “We willen de twee clubs (Cardiff en Nantes) bedanken, net zoals iedereen die op zoek is naar Emiliano, maar mijn boodschap is: alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft stop niet met zoeken. Voor mij is hij nog altijd in leven. Diep in mijn hart weet ik dat Emiliano - hij is een vechter - nog altijd in leven is. Ik weet gewoon dat Emiliano en de piloot zich nog ergens in het midden van het Kanaal bevinden. We gaan de strijd niet opgeven. Het enige wat ik wil is mijn broer vinden en hem opnieuw zien.”

“De laatste keer dat ik met Emiliano sprak was op maandag vooraleer hij afscheid ging nemen van de spelers van Nantes. Hij was erg blij over zijn transfer naar Cardiff en we stuurden de hele dag berichtjes en foto’s.”

 

 

Ex-vriendin: “We hebben antwoorden nodig”

Ook zijn ex-vriendin Berenice Schkair deed een warme oproep op sociale media. Eerder beweerde het Argentijnse model al dat de ‘voetbalmaffia’ verantwoordelijk was voor de verdwijning en nu eist ze antwoorden:

“We hebben antwoorden nodig !!!! Dat ze op zoek gaan naar het vliegtuig kon niet verdwijnen… We moeten weten waar ze zijn, de familie en vrienden van Emiliano wachten erop. Ze moeten blijven zoeken, Emiliano Sala moet gevonden worden. Dit moet opgelost worden door gerechtigheid, we vragen de presidenten om itussen te komen in de zoektocht!”

 

 

Messi: “Zolang er sprankeltje hoop rest...”

Als laatste heeft ook de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi vrijdag een oproep gelanceerd op zijn Instagramaccount om de zoektocht verder te zetten: “Zolang er ook maar een sprankeltje hoop rest, zouden wij toch willen vragen om Emiliano te blijven zoeken”, schreef de spits van FC Barcelona.

Na zus en ex-vriendin roept nu ook Messi op om zoektocht naar verdwenen Sala verder te zetten: “Zolang er sprankeltje hoop rest...”

Ook zijn landgenoten Gonzalo Higuain (Chelsea), Nicolas Otamendi (Manchester City) en Lucas Biglia (AC Milan, ex-Anderlecht) riepen op sociale media al op tot voortzetting van het onderzoek.