Sarah Van Gysegem geeft tips en tricks in de bib voor opvoeding tieners

Print
Maasmechelen - De bibliotheek was op maandagavond 31 januari gastheer voor de collega’s van ‘Huis van het Kind’. Niemand minder dan Sarah Van Gysegem, werkzaam als redacteur opvoedingsondersteuning bij Gezinsbond vzw, alwaar zij voor het tijdschrift BOTsing al zestien jaar over de opvoeding van tieners schrijft, werd ontvangen in de Maasmechelse bibliotheek.

Sarah Van Gysegem kon al deze ervaring bundelen in het pedagogisch handboek ‘Typisch Tieners’. Het werd niet enkel een praktisch boek, propvol herkenbare getuigenissen van ouders en tieners, maar ook een boek met handige tips en adviezen van deskundigen.

Tijdens de lezing gaf zij eenvoudige tips om het samenleven met tieners vlot te laten verlopen, maar snapt perfect dat het niet altijd evident is om die tips toe te passen. "Tieners opvoeden, is af en toe stevig de mist ingaan. Beseffen dat dit mag, en dat het overal wel iets is, kan ongelooflijk veel deugd doen."

En de ouders? Die genoten van een fantastische uiteenzetting. Een glimlach hier, een schaterlach daar. Kregen zij een to do en een not done lijstje mee? Neen hoor. Kortom, een zeer geslaagde avond.
En de tieners? Die zaten thuis hoopvol (?) of bang (!) te wachten op de tips en tricks van de aanwezige mama’s en papa’s.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio