Man gedood in B&B in Zottegem, echtgenote verdacht van moord

Print
Man gedood in B&B in Zottegem, echtgenote verdacht van moord

dvp

De 61-jarige uitbater van een bed & breakfast in de Mijnwerkersstraat in Sint-Maria-Oudenhove, deelgemeente van Zottegem, is zondagavond met geweld om het leven gebracht. Zijn vrouw wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. De 19-jarige dochter bleef ook een tijdlang aangehouden voor verhoor, maar mocht intussen beschikken.

De hulpdiensten werden rond 23u ter plaatse geroepen naar een woning in de Mijnwerkersstraat in Zottegem. Daar werd het overlijden vastgesteld van de 61-jarige man. Het afstappingsteam, het labo, de wetsgeneesheer, de onderzoeksrechter en het parket kwamen ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen blijkt dat de man op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. De feiten kaderen volgens de eerste vaststellingen binnen feiten van intrafamiliaal geweld.

Er werden twee personen opgepakt. Het ging om de vrouw en de dochter van het slachtoffer. De vrouw wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. Voor de dochter zijn er geen aanwijzingen van schuld. Zij mocht beschikken na verhoor door de politie. Het gezin baatte een bed and breakfast uit aan hun woning in de Mijnwerkersstraat in Sint-Maria-Oudenhove, een deelgemeente van Zottegem.

(Lees verder onder de foto.)

Man gedood in B&B in Zottegem, echtgenote verdacht van moord
Foto: dvp

Op de parking van de B&B in deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove zijn wielklemmen geplaatst op twee voertuigen van de eigenaars. Ook de woning en de gastenverblijven zijn verzegeld.

Een professioneel poetsbedrijf arriveerde maandagmiddag aan de woning.

De Koperen Pomp bestaat nog niet zo lang in Sint-Maria-Oudenhove. Eerder baatten dezelfde uitbaters elders in de Vlaamse Ardennen een B&B uit. Naast logement bieden ze hun gasten de mogelijkheid aan om uitstappen te paard te maken. Het is de dochter die de tochten begeleidt.

Man gedood in B&B in Zottegem, echtgenote verdacht van moord
Foto: dvp