© Guy Hoekx

© Guy Hoekx

© Guy Hoekx

© Guy Hoekx

© Guy Hoekx

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

LOC ontvangt recordaantal ondernemers op nieuwjaarsborrel

Op vrijdagavond 18 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Lommelse Ondernemersclub (LOC) plaats in de showroom van Groep Delorge. De gastsprekers waren burgemeester Bob Nijs en partijvoorzitter van de CD&V, Wouter Beke. Met 420 inschrijvingen tekende een recordaantal regionale ondernemers present.

Guy Hoekx

De toonzaal van Groep Delorge in de Gerard Mercatorstraat bleek het ideale decor voor het nieuwjaarsevent van de Lommelse Ondernemersclub. Omstreeks 19 uur vulde de ruimte zich voor een keer niet met auto's, maar met een recordaantal zelfstandigen uit de buurt. De 420 aanwezigen werden door het bestuur persoonlijk begroet met een frisse aperitief en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Als eerste sprak Guy Hoekx, bestuurder bij Belfius en sinds dit jaar voorzitter van de LOC, de zaal toe. Hij blikte terug op een geslaagd 2018 met daarin hoogtepunten zoals Kristalia, Levensloop en de businessconferentie met Sven Nys. Het verenigen van de Lommelse zelfstandigen creëert dynamiek en dat uit zich in de komst van ontmoetingsplaatsen als VOKA en Noordlink.

Vervolgens nam kersvers burgemeester Bob Nijs de microfoon over. Nijs had enkele primeurs in petto. Zo kondigde hij met trots aan dat Proximus in Kristalpark I en II mag starten met de aanleg van het Fiber to Business netwerk, een glasvezelnetwerk dat tot driemaal sneller is dan de bestaande systemen. De investering van Proximus bedraagt zo'n 500.000 euro en gaat in werking na het bouwverlof. Nijs noemt het een nieuwe stap naar het ontwikkelen van Lommel als smart city. Verder nemen de plannen om in 2022 een snelle verbindingsweg tussen Noord-Limburg en Eindhoven te leggen zeer concrete vormen aan. Tenslotte lopen er aanvragen om in totaal 24 hectare aan bedrijfsterreinen uit te breiden in de Kristalparken. Kortom, de burgemeester ziet de Lommelse economie aantrekken.

Wouter Beke sloot als partijvoorzitter van de CD&V het speechgedeelte af. Beke had het over de weg die Limburg heeft afgelegd in de jobcreatie en het ondersteunen van zelfstandigen. Zo werden bijvoorbeeld de lasten op inkomens en vennootschappen verlaagd. In de toekomst wil Beke met de Limburgse politici en ondernemers meer doen om te kunnen wedijveren met de Vlaamse ruit tussen Brussel en Antwerpen op socio-economisch vlak.

Het evenement zette zich nadien verder met een walking dinner, waarna de ondernemers nog enkele uren netwerkten onder het motto 'doe zaken met je buur'. Eén ding is duidelijk, steeds meer bedrijven vinden hun weg naar Lommel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio