© EPA-EFE

Wenende Lindsey Vonn overweegt einde van illustere skicarrière: “Mijn lichaam kan niet meer beter”

Lindsey Vonn heeft zondag in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo mogelijk de laatste wedstrijd in haar carrière geskied. De Amerikaanse sukkelt al een tijdje met haar knieën en overweegt om ermee te kappen.

vtvn

De 34-jarige Vonn maakte dit weekend haar comeback na een lange afwezigheid, maar haalde zondag de finish niet in de super-G. Vrijdag en zaterdag deed ze in de afdalingen niet mee voor de ereplaatsen.

“Het was misschien wel mijn laatste wedstrijd”, moest de Amerikaanse legende toegeven, waarna de tranen over haar wangen rolden. “Mijn lichaam kan niet meer beter. Ik kan niet meer skiën zoals ik zou willen. Ik weet echt niet wat te denken op dit moment. Ik wou zondag helemaal niet opgeven, maar ik kon niet meer voort. Mijn knieën doen pijn en ik zie er geen oplossing voor.”

Vonn heeft 82 wereldbekerzeges op haar palmares en wilde graag jacht maken op het record van de Zweed Ingemar Stenmark. Die won van 1974 tot 1989 86 wereldbekerwedstrijden: 46 reuzenslaloms en 40 slaloms. Vonn won haar eerste in december 2004 in het Canadese Lake Louise, nog altijd haar favoriete piste. Inmiddels won ze 43 afdalingen, 28 super-G’s, 5 combinés, 4 reuzenslaloms en 2 slaloms. Ze kondigde eerder al aan dat het haar laatste seizoen zou worden, om komend jaar definitief afscheid te nemen in Lake Louise.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© EPA-EFE