© BELGA

Het blijft vriezen, vanaf dinsdag sneeuwt het weer

Ook zondag blijft het koud maar droog. Vanaf dinsdag valt er opnieuw sneeuw in ons land.

svg

Op de meeste plaatsen wordt het een zonnige zondag, maar langs de Franse grens is er eerst nog veel bewolking. De maxima liggen tussen -1 en 3 graden. In de nacht naar maandag is het overal helder of lichtbewolkt, met hier en daar vorming van nevel of lokaal enkele aanvriezende mistbanken. Overal gaat het stevig vriezen, met minima van -7 tot -11 in de Ardennen, en elders -4 tot -7. Dat meldt het KMI.

Maandagochtend is het dan ook koud en nevelig. Overdag is het bijna windstil, zonnig en droog. In de Hoge Ardennen klimt het kwik niet voorbij het vriespunt, aan zee wordt het tot 4 graden.

Een storing met (lichte) sneeuw trekt dinsdag vanaf het noordwesten door ons land. In de meeste regio’s valt een paar cm sneeuw, en in de loop van de dag wordt het overwegend droog over het westen en later ook in het centrum. In de Ardennen komen de maxima nog iets lager uit, op -3, rond het vriespunt in het centrum en 3 graden aan zee.

Woensdagochtend is er kans op aanvriezende mist. Daarna is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Er kan nu en dan nog wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. We krijgen maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot 3 graden aan de kust. Donderdag verwacht het KMI droog weer met opklaringen, bij maxima rond -3 graden in de Hoge Venen, 2 graden in het centrum 4 graden aan de kust.

Aangeboden door onze partners