Afgelaste trein na incident: conducteur filmt jongeren

Print
Hasselt -

De trein Mol-Hasselt is donderdagavond om 19.30 uur afgelast na een incident tussen twee jonge reizigers en de conducteur. De trein reed daarna zonder reizigers verder, zo’n 15 mensen moesten op het perron op een volgende trein wachten.

Rond half acht riep de conducteur op de lijn Mol-Hasselt om dat de trein halt zou houden in Beverlo omdat twee jonge gasten niet stopten met onnozel doen. En dat hij in dat station op de veiligheidsdiensten zou wachten. Sommige reizigers haalden verhaal bij de twee tieners. Die beweerden dat ze een geldig treinticket hadden tot Beringen, maar dat ze van de conducteur in Beverlo moesten afstappen terwijl ze daar niet moesten zijn.

Volgens een filmpje en reactie op Facebook zouden de jongeren zich ongepast gedragen hebben gedragen tegenover de conducteur. En dat leidde tot een discussie op de trein.

De politie en medische hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De conducteur werd afgevoerd in de ziekenwagen, maar was volgens ooggetuigen niet zichtbaar gewond. De politie heeft de twee jonge reizigers meegenomen in een combi. Door een gebrek aan personeel moest de trein leeg verderrijden. De ongeveer 15 reizigers aan boord moesten afstappen en op het perron op de volgende trein wachten.

Afgelaste trein na incident: conducteur filmt jongeren
Foto: tj
Afgelaste trein na incident: conducteur filmt jongeren
Foto: tj