Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&F

Print

De transfer van Mousa Dembélé naar het Chinese Guanghzou R&F is afgerond. De Rode Duivel verlaat het Engelse Tottenham na 6,5 jaar en zou zo’n 9 miljoen euro per jaar, en dat drie jaar lang, verdienen.

De 31-jarige Mousa Dembélé zou Tottenham Hotspur nog twaalf miljoen euro opleveren. Tom De Mul en Yama Sharifi (A-Group Sports Career Management) konden vandaag de deal afronden.

Voor de technische begaafde middenvelder ligt er in China een contract voor meerdere seizoenen klaar, dat hem jaarlijks ongeveer tien miljoen euro zou opleveren. Aanvankelijk leek Dembélé op weg naar Beijing Guoan, maar die deal ging niet door en zo kwam Guangzhou R&F, waar de voormalige Joegoslavische international Dragan Stojkovic trainer is, op de proppen. Bij de tweede club uit Guangzhou liggen met Renatinho, Junior Urso, Dusko Tosic en Eran Zahavi wel al vier buitenlanders onder contract en dus zal er nog eentje moeten vertrekken.

De Rode Duivel verlaat de Spurs na 6,5 seizoenen. Hij tekende in Londen in de zomer van 2012. De Antwerpenaar ontpopte zich snel tot een belangrijke pion binnen het team en kwam in totaal tot 249 officiële duels (en tien goals). De laatste jaren sukkelde de middenvelder wel steeds meer met kleine blessures. De voorbije 2,5 maand stond hij aan de kant met een hardnekkige enkelblessure. Tottenham maakte begin januari bekend dat Dembélé de groepstrainingen had kunnen hervatten, maar zijn laatste optreden in wedstrijdverband dateert van 3 november.

“Tottenham is familie geworden”

Op de website van de club nam hij afscheid in een emotioneel interview: “Tottenham is na al die jaren familie geworden, het is dan ook leuk om zo afscheid te kunnen nemen. Zelfs de supporters wensten me geluk.”

De 82-voudig Rode Duivel speelde eerder in zijn carrière voor Germinal Beerschot (2004-2005), Willem II (2005-2006), AZ (2006-2010) en Fulham (2010-2012).

Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&F
Foto: rr
Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&F