‘De Ideale Wereld’ organiseert Overpeltse Fata Morgana

Print
Overpelt / Neerpelt -

Het Peltse cultuurcentrum Palethe kreeg deze week bezoek van een filmploeg van het satirische programma ‘De Ideale Wereld’.

“Ze filmden een item dat gaat over de vijf sterren die Neerpelt in 2008 behaalde bij het één-programma ‘Fata Morgana’. Men heeft met de deelnemende kandidaten van toen gesproken en is daarna op zoek gegaan naar nieuwe kandidaten uit (Over)Pelt”, deelt Palethe via haar Facebook. “’De Ideale Wereld’ stelt zich de vraag of de inwoners van (Over)Pelt na de fusie evenveel recht hebben op die vijfsterrenstatus als voorheen voor (Neer)Pelt. Daarom gaan ze alles nog eens overdoen voor de inwoners van Overpelt.”

“De opnames hiervoor gaan gebeuren op zondag 20 januari om 13.30 uur op de Oude Markt. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen.” In 2008 kregen de Neerpeltenaren de opdracht om onder andere een zonnetempel te bouwen en een groot aantal piñata’s te maken. De vijf opdrachten van weleer moeten simpelweg overgedaan worden, en dus is men in Pelt ondertussen druk doende om tegen zondag opnieuw:

•100 mariachi’s te vinden,

•500 piñata’s vol snoep te maken,

•een zonnetempel te bouwen,

•een replica van een muurschildering van Rivera te schilderen

•een siësta te organiseren met 500 Mexicanen.

Tom Waes, die dinsdag de centrale gast was in De ideale wereld, werd – duidelijk tot zijn eigen verbazing – gebombardeerd tot uitdager van dienst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio