David Goffin tankt vertrouwen met zege op Australian Open: “Heel positief voor het vervolg”

Print
David Goffin tankt vertrouwen met zege op Australian Open: “Heel positief voor het vervolg”

Foto: Photo News

David Goffin (ATP 22) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 28-jarige Luikenaar versloeg op baan 20 de jonge Chileen Christian Garin (ATP 86), 22 jaar, in drie korte sets, 6-0, 6-2 en 6-2 na 1u28 tennis

LEES MEER. Goffin en Mertens stoten door naar tweede ronde Australian Open, Darcis is uitgeschakeld.

Over zijn overwinning

“Ik voelde mij direct goed in mijn vel. Ik was vanaf de start heel agressief en ik ben zeer tevreden over het spelniveau en de manier waarop ik deze eerste ronde heb aangepakt tegen een tegenstrever die ik niet kende. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ging ik zenuwachtig zijn? Ging ik hoogtes en laagtes hebben? Ging ik mij in de partij moeten terugvechten? Het is heel positief voor het vervolg.”

Over de wedstrijd

“Was het gemakkelijk? Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden. (lacht) Ik was direct aanwezig. Hij is nog jong. Hij houdt misschien ook meer van tragere ondergronden, zoals her gravel. Ik heb hem direct op zijn forehand aangevallen, want ik zag dat hij daar moeite mee had. Hij was direct onder druk en daarna heb ik de zaken goed onder controle gehouden. Daar heeft waarschijnlijk de indruk gegeven dat het gemakkelijk was.”

Over zijn elleboog

“Mijn elleboog heeft goed stand gehouden. Het was altijd afwachten, want ik had tot hier toe maar een wedstrijd in drie sets gespeeld (NvdR: in Doha tegen de Litouwer Berankis). Voor de rest waren het alleen maar korte dubbelwedstrijden. Sinds vijf dagen gaat het echt veel beter. Ik ben weer 100%, moet er nier meer aan denken, en kan voluit tennissen. Het doet deugd.”

Over de Roemeen Copil, zijn volgende tegenstander

“Copil is een krachtpatser. Zijn opslag is zijn belangrijkste wapen. Hij probeert die ook vaak aan het net te volgen. Hij kan ook goed mixen met zijn backhand, met slices of versnellingen. Hij zal zeer agressief zijn. Ik zal dus stevig op mijn benen moeten staan om hem te kunnen counteren en te doen ontploffen.”

Goffin nog enige Belgische man

Na de uitschakeling van Steve Darcis (ATP 321) is Goffin nog de enige Belgische man op de tabel in Melbourne. Darcis verloor dinsdag met 6-1, 6-4 en 6-4 van de Kroaat Borna Coric (ATP 12). Bij de vrouwen slaagde Elise Mertens (WTA 14) er wel in door te stoten. Ook zij is de enige Belgische die nog actief is op de Australian Open.