Peterhansel boekt tweede ritzege in Dakar, Al-Attiyah rijdt twee keer lek

Print
Peterhansel boekt tweede ritzege in Dakar, Al-Attiyah rijdt twee keer lek

Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Buggy) heeft maandag de zevende rit in de Dakar voor wagens gewonnen. Voor de Fransman is het zijn tweede etappezege in deze Dakar. Nani Roma (MINI John Cooper Works) eindigde op de tweede plaats op 4’33” van Peterhansel. Carlos Sainz maakte het X-Raid-podium compleet door als derde te eindigen, op 9’28”. Nasser Al-Attiyah (Toyota Overdrive Racing) reed twee keer lek en verloor 11’58”, maar blijft comfortabel aan de leiding. Eerste achtervolger Peterhansel volgt op 29’16” van de leider.

De rit begon met ruim 50 minuten vertraging omwille van de dichte mist. Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) begon als eerste aan de loodzware etappe met meer dan 100 km duinen. De Fransman kwam al snel in de problemen. Bij het eerste waypoint verloor Loeb 39’27” op Peterhansel. Elektrische problemen waren de oorzaak. Eens de problemen opgelost waren, zette Loeb de achtervolging in en maakte hij meer dan tien minuten van zijn achterstand goed. Loeb eindigde uiteindelijk als tiende op 28’27” van Peterhansel. In de stand zakt de negenvoudige rallywereldkampioen van de tweede naar de vierde stek, achter Roma.

Jakub Przygonski en Tom Colsoul reden als zevende over de finish op 20’50” van Peterhansel. In de stand blijft het Pools-Belgisch duo zesde. (belga)