Samana Boseind speelt bingo tijdens driekoningenfeest

Print
Samana Boseind speelt bingo tijdens driekoningenfeest

Foto: Paul Verheyen

Boseind

Overpelt / Neerpelt - Op zaterdag 12 januari vierde Samana-Boseind naar jaarlijkse gewoonte het driekoningenfeest. De kernleden hadden zaal de Kentings in de voormiddag stemmig ingericht voor de 86 deelnemers, die in de namiddag verwacht werden.

Na de nieuwjaarsbrief van de voorzitster en een bezinningstekstje werd meteen van wal gestoken met een spelletje bingo, een spel dat altijd gesmaakt wordt. Er werden vijf reeksen gespeeld met vele prijzen, allemaal geschonken door de plaatselijke handelaars. Voor een toevallige toeschouwer valt het op hoe een luidruchtig babbelende gemeenschap plots langdurig tot stilzwijgen kan bewogen worden zodra de nummertjes worden afgeroepen, tot het moment dat een kreet “Bingo” de zaal weer tot geroezemoes brengt.

Om de spanning een beetje te breken, was er halverwege een tas koffie. En een feest wordt pas echt een feest met een warm gerecht en aansluitend een gebakje, en dat was er dan ook. De dag werd afgesloten in de kerk met een eucharistieviering voorgegaan door E.H. pastoor Innocent en opgeluisterd door het kerkkoor dat bekende kerstliederen bracht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio