OPMERKELIJK: 'Peperdure' kat aangereden op snelweg

Print
OPMERKELIJK: 'Peperdure' kat aangereden op snelweg

Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek/Facebook

Agenten kwamen vrijdagavond uit bij een bijzondere aanrijding in Born in Nederlands Limburg. Op de A2 richting Eindhoven was net na de oprit Born ter hoogte van Nedcar en tankstation het Anker volgens de politie een Savannah kat aangereden. Later bleek het niet om een Savannah kat te gaan maar om en nog groter exemplaar: een Afrikaanse serval. Het dier heeft de aanrijding niet overleefd.

De grote kat die vrijdag op de A2 bij Born werd doodgereden is hoogstwaarschijnlijk een servalkat. Dat zegt Theo Meeks, beheerder van Kasteelpark Born.

De politie meldde zaterdag dat het om een savannahkat ging. Meeks denkt dat deze aanname niet juist is gezien de grootte van de kat. "Een serval weegt wel tien kilo, een savannah vijf tot zes.”

Hij kreeg zaterdag al vroeg telefoon van de Dierenbescherming, die vroeg of het om een beest uit een van zijn verblijven ging. Het Kasteelpark adopteerde afgelopen zomer twee savannahkatten. Meeks zegt dat die nog allebei veilig in hun verblijf zitten. Hij verwacht dat de eigenaar van de doodgereden kat wel zal worden achterhaald, aangezien het beest was gechipt.

Beide soorten katten zijn beschermd en om ze te houden is een vergunning verplicht.

De afrikaanse Serval is iets goedkoper dan een Savannah kat. De kostprijs voor een Savannah kat kan, afhankelijk van de raszuiverheid, oplopen tot 40.000 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio