Lanakenaar Ryan Cortjens overtuigend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren

Lanakenaar Ryan Cortjens overtuigend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren

Cortjens viert.

Ryan Cortjens heeft zich zonet tot Belgisch kampioen veldrijden gekroond. De Lanakenaar won overtuigend in Kruibeke. Het zilver was voor Witse Meeussen, Thibau Nys reed naar het brons.

Hij kwam, zag en overwon op glorieuze wijze. Topfavoriet Ryan Cortjens maakte een onemanshow van het BK bij de juniores, een BK dat hij eigenlijk niet kon verliezen. “Rust en rustig blijven” was zijn devies de voorbije week.

Het duurde niet lang of Ryan Cortjens schudde zijn kuiten definitief in het zicht van zijn achtervolgers. In de tweede ronde nam hij afscheid van medefavorieten Witse Meeussen en Thibau Nys.

Cortjens: “Ik voelde me de sterkste en ik was ook de sterkste. Ik ging snel onderuit in de eerste ronde, maar twijfelde geen moment. Ik kon vrij vlot het gat met Meeussen en Nys dichten en nam over. Omdat mijn concurrenten ook steken lieten vallen in de schuine en glibberige helling, reed ik er uiteindelijk vandoor.” En dat bleek het begin van een heuse zegetocht.

Genieten

De voorsprong liep stelselmatig op en dat gaf Cortjens ruim de tijd om in de laatste ronde handjes te schudden. Cortjens: “Er is een hele bus supporters afgezakt naar dit BK. Heel fijn om zo te kunnen genieten samen met hen en vandaag deze trui met hen te kunnen vieren.