Herdenking aan station in Luik voor doodgereden ‘geel hesje’

Print

De Waalse gele hesjes zijn zaterdagmiddag bij elkaar gekomen voor een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins. Vrijdagavond werd een man doodgereden tijdens een protestactie van de gele hesjes.

Ongeveer vijftig mensen hebben zich verzameld bij het station in Luik. Er worden rozen uitgedeeld en veel demonstranten hebben ook een zwart lintje op hun borst gespeld. Daarna wordt er een stille tocht gelopen.

Vrijdagavond kwam een 50-jarige man om het leven bij een protestactie van ‘gele hesjes’ op de Belgische snelweg E25 ter hoogte van Visé, in de richting van Eijsden.

De man werd aangereden door een vermoedelijk Nederlandse vrachtwagen en zou op slag dood zijn geweest. De chauffeur is ondertussen geïdentificeerd, maar nog voortvluchtig.

Herdenking aan station in Luik voor doodgereden ‘geel hesje’
Roger B. kwam vrijdagavond om het leven tijdens de protestactie.

Ook tijdens een protest in Namen werd er hulde gebracht aan de overleden man. Tijdens de actie op verschillende rotondes in de stad weerklonk ook het lied van de Italiaanse revolutionairen “Bella Ciao” . Intussen werden pamfletten met hun eisen uitgedeeld aan automobilisten. Die werden ook opgeroepen om zich bij de gele hesjesbeweging te voegen. Volgens de politie verliep de actie rustig.

Om 12.30 liep de actie in Namen af. Een deel van de actievoerders trok dan in konvooi naar Bergen. Daar wordt een groot aantal gele hesjes verwacht tegen 14 uur.