Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans zegt voetbalwereld vaarwel

Print
Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans zegt voetbalwereld vaarwel

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Stefaan Vanroy neemt zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op. In het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal mocht hij tijdelijk geen contact hebben met de club, die voorwaarden liepen vrijdag af. “Thierry Steemans heeft dan weer laten weten niet langer actief te willen zijn in het voetbal en stopt bij KV Mechelen”, zo meldt Malinwa op de clubwebsite.

Vanroy zal “voornamelijk achter de schermen” aan de slag gaan, zo klinkt het. “Zo zal hij in het belang van het onderzoek geen interviews geven.”

De voorwaarden van Olivier Somers lopen nog tot eind januari, zo meldt de club nog.

Hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en voormalig financieel directeur Thierry Steemans werden in oktober van vorig jaar in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Naast het gerechtelijk onderzoek worden de drie maandag verhoord door het Bondsparket. Ze zullen onder meer aan de tand gevoeld worden over de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag van het vorige seizoen, die als verdacht wordt beschouwd.

In november besliste Johan Timmermans zijn mandaat als voorzitter van KV Mechelen neer te leggen, nadat hij medio oktober verhoord werd door de federale politie in Hasselt, zonder in verdenking gesteld te worden. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, stelde Timmermans toen.

Bondsparket ondervraagt maandag bestuursleden van KV Mechelen en Waasland-Beveren

Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zal maandag drie bestuursleden van KV Mechelen en twee van Waasland-Beveren ondervragen in het kader van het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. Dat meldde Sporza vrijdag.

De bond wil achterhalen of de competitie 2017-2018 - en in het bijzonder de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag - beïnvloed werd. Van KV Mechelen worden sportief directeur Stefaan Vanroy, financieel directeur Thierry Steemans en mede-eigenaar Olivier Somers bij het bondsparket verwacht. Bij Waasland-Beveren gaat het om voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs. Eerder op de dag maakte Waasland-Beveren bekend dat Huyck en Swolfs maandag opnieuw aan de slag gaan. Beide bestuursleden mochten drie maanden geen contact hebben met hun club. Die periode loopt af en werd niet verlengd door het gerecht.