Vlaamse regering nodigt spijbelende klimaatjongeren uit voor gesprek

Print

Een delegatie van de Vlaamse regering heeft de jongeren die betogen voor het klimaat uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek zou volgende week woensdagnamiddag moeten plaatsvinden. De delegatie van de Vlaamse regering zal bestaan uit viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA), minister bevoegd voor Klimaat Joke Schauvliege (CD&V) en minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld). Dat heeft het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois vrijdag laten weten.

VIDEO. Duizendtal spijbelende scholieren protesteren voor het klimaat in Brussel: “Politiekers, get your shit together!”

Afgelopen donderdag spijbelden 3.000 scholieren om in Brussel te betogen voor meer aandacht voor het klimaat. De Vlaamse regering wil graag een delegatie van die jongeren uitnodigen voor een gesprek. “De regering juicht toe dat de jongeren bekommerd zijn voor het klimaat, maar we zijn het niet eens met het spijbelaspect van de actie”, is te horen. Niet toevallig worden de jongeren dan ook uitgenodigd op woensdagnamiddag. De Vlaamse regering wil met de jongeren onder meer in gesprek gaan over het Vlaamse Klimaatplan.

Eerder op de dag had kersvers minister van Energie Lydia Peeters al gezegd dat ze de jongeren volgende donderdag wilde uitnodigen bij Open Vld. “Die uitnodiging blijft. Het gaat om een initiatief vanuit de partij”, klinkt het op het kabinet-Peeters.