Andy Murray (31) in tranen: “Australian Open kan wel eens mijn laatste toernooi zijn”

Print

Voormalig nummer 1 van de wereld, tennisser Andy Murray, vreest dat de Australian Open wel eens het laatste toernooi uit zijn carrière kan zijn.

LEES OOK. Ysaline Bonaventure plaatst zich op Australian Open voor eerste grandslamtoernooi, Kimmer Coppejans uitgeschakeld

De 31-jarige Schot, die vorig jaar werd geopereerd aan zijn rechterheup, vertelde dat hij nog altijd niet pijnvrij kan spelen. Hij vreest dan ook dat de blessure chronisch is. “Ik heb nu al twintig maanden ernstige pijn als ik tennis,” zei de zichtbaar geëmotioneerde tweevoudig olympisch kampioen tegen verslaggevers op Melbourne Park. “Ik zou graag afscheid nemen na Wimbledon, maar ik weet niet of dat haal. De Australian Open kan wel eens mijn laatste toernooi zijn...”

Murray speelde donderdag een oefenpartij tegen Novak Djokovic, de huidig nummer 1 van de wereld. Bij een achterstand van 6-1 4-1 staakte Murray de ongelijke strijd.

De voormalige nummer een van de wereld en drievoudig grandslamwinnaar, bereikte vijf keer de finale van de Australian Open, maar won het toernooi nog nooit. Hij neemt het in het eerste grandslamtoernooi van het jaar in de eerste ronde op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut.