Beauty

Gigi Hadid bleekt wenkbrauwen voor Prada: dit moet je weten voor je eraan begint

Print
Gigi Hadid bleekt wenkbrauwen voor Prada: dit moet je weten voor je eraan begint

Foto: Instagram/Photo News

Topmodel Gigi Hadid bleekte haar wenkbrauwen voor haar nieuwe samenwerking met modehuis Prada. Maar is dat wel een goed idee en kan ik dat zelf ook? Aaricia Versluys van Brow Bar geeft uitleg.

Wenkbrauwen bleken, hoe gaat dat precies in zijn werk?

“Het is een tweeledig proces”, zegt Aaricia, wenkbrauwstyliste en zaakvoerster bij Brow Bar. “Eerst heb je een specifiek bleekmiddel nodig dat geen te agressieve werking mag hebben. Dat wordt aangebracht op de wenkbrauwen en ontkleurt de haartjes. Nadien worden de wenkbrauwen nog eens behandeld met een eindproduct om de haartjes te verzorgen. Meer houdt het bleken eigenlijk niet in.”

Hoelang blijft het?

“Je wenkbrauwen hebben een natuurlijke haarcyclus. Dat betekent dat de haartjes uitvallen en dat er nieuwe in de plaats komen. Die haartjes zullen dus een andere kleur hebben en moeten opnieuw ontkleurd worden. Doorgaans wordt de behandeling om de vier tot zes weken herhaald.”

Is het gevaarlijk en kan je het zelf doen?

“Je moet toch een beetje oppassen want je wenkbrauwen bleken, is een zeer onnatuurlijk proces: je trekt de kleur uit je wenkbrauwen in plaats van iets toe te voegen. De keuze van je producten speelt daarbij een zeer belangrijke rol: kies voor producten, geschikt voor gezichtsbeharing en respecteer de gebruiksaanwijzingen. Een product verkeerd of te lang gebruiken, kan de huid beschadigen of zelfs chemisch verbranden.”

Als je toch je wenkbrauwen wil bleken, ga je beter naar een salon. “Een wenkbrauwstyliste kan je wenkbrauwen analyseren. Ze bepaalt je haartype, de kleur, werkt met de juiste producten en handelt met kennis van zaken. Stel je voor dat je wenkbrauwen plots helemaal kapot zijn of ze slaan geel uit, zoals bij sommige ontkleuringen van hoofdhaar al eens het geval is, dat wil toch niemand?”

Wordt het een trend?

“Ik denk dat dit een voorbeeld is van een typische trend die in de modewereld zal blijven. In mijn salon heeft er nog geen enkele klant naar gevraagd. Ik heb zelfs de producten niet in huis. Sterren zoals Gigi Hadid en Lady Gaga komen daar mee weg maar ik denk dat het voor mijn klanten net een stapje te ver gaat.”

Niet te missen