Stefan Everts laat van zich horen na malaria-aanval: “Ik word elke dag beter en sterker”

Print
Stefan Everts laat van zich horen na malaria-aanval: “Ik word elke dag beter en sterker”

Foto: Karel Hemerijckx

Het gaat beetje bij beetje beter met Stefan Everts. Dat laat hij weten op zijn Twitteraccount. De tienvoudige wereldkampioen motorcross werd een maand geleden getroffen door een aanval van malaria.

“Ik word elke dag een beetje beter en sterker. De weg naar herstel is nog lang, maar ik ben er klaar voor. Geduld is de boodschap. Bedankt voor alle wensen, ze geven me kracht! Het beste voor 2019!”, liet Stefan Everts weten op Twitter.

Everts werd begin december met spoed opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Leuven nadat malaria vastgesteld werd. Hij had de ziekte opgelopen na een race voor het goede doel in Congo. Vorige week mocht hij de afdeling intensieve zorgen inruilen voor een revalidatiecentrum.

Voorlopig legt Everts nog geen publieke verklaringen af. Enkele dagen geleden liet zijn familie weten dat Everts’ stembanden bij het intuberen (het aanbrengen van een buis in de luchtpijp) geraakt zijn, waardoor hij het volume van zijn stem voorlopig kwijt is.

LEES OOK. Stefan Everts kan nog geen interviews geven omdat stembanden werden geraakt

De 46-jarige Everts heeft tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Momenteel is hij aan de slag als teammanager.

De Limburger kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.