Wanty-Groupe Gobert krijgt opnieuw wildcard voor de Tour de France

Print
Wanty-Groupe Gobert krijgt opnieuw wildcard voor de Tour de France

Foto: BELGA

De organisatie van de Tour de France heeft zijn eerste twee wildcards bekendgemaakt. Die gaan naar het Belgische Wanty-Groupe Gobert en het Franse Cofidis. Voor Wanty-Groupe Gobert wordt het al de derde deelname aan de Tour op rij. Een flinke opsteker voor teambaas Hilaire Van der Schueren die er dit jaar absoluut wou bijzijn omdat de Grand Départ in Brussel is.

De 18 WorldTour-teams waren al verzekerd van startrecht voor de Tour. Daarnaast deelt de organisatie elk jaar vier erg gegeerde uitnodigingen uit. De concurrentie voor de vier wildcards voor deze Tour de France was niet mals, aangezien er ook veel kleinere Franse teams op een deelname azen. De twee laatste wildcards worden later bekendgemaakt.

Wanty-Groupe Gobert is de ploeg van onder meer Frederik Backaert, Timothy Dupont, Xandro Meurisse, Loïc Vliegen en de Franse klassementsrenner Guillaume Martin. Bij Cofidis rijden de Belgen Bert Van Lerberghe, Zico Waeytens, Kenneth Vanbilsen en Dimitri Claeys rond. Zij mogen ook hopen op een deelname aan de Tour.

Van der Schueren: “Bewijs dat we het goed gedaan hebben”

Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren reageerde opgetogen op het nieuws. “Ik ben erg blij met deze uitnodiging en ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we deze zomer zullen beleven. De Grand Départ van Brussel, de start van de derde etappe in Binche, en vooral de passage van het peloton, op de eerste dag, door Geraardsbergen, voor mijn huis, net voordat ze de Bosberg beklimmen. Al deze elementen maken dat editie 2019 een zeer belangrijke Tour de France voor ons wordt”, aldus Van der Schueren.

“Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat ASO zich niet vergist heeft door ons een uitnodiging te geven”, vervolgt de 70-jarige Van der Schueren. “Dit bewijst dat we het goed hebben gedaan in onze eerste twee deelnames, trouw aan onze wil om het evenement te animeren door in de aanval te gaan. Onze eerste plaats in de UCI Europe Tour heeft ons ook geholpen, dus ik ben blij deze uitnodiging te ontvangen omdat de keuze voor de organisatie niet simpel was.”

Dringen voor overige wildcards

Volgens algemeen manager Jean-François Bourlart is de uitnodiging “een sterk signaal voor het werk dat we al een aantal jaren doen”. “Dit versterkt verder de verankering van ons project op de lange termijn, trouw aan onze waarden en onze filosofie”, legt Bourlart uit. “In alle opzichten gaan we jaar na jaar vooruit en deze campagne van 2019 begint op dezelfde basis. Ik wil Christian Prud’homme en zijn ASO-teams bedanken voor het vertrouwen en de geloofwaardigheid die ze in ons team en onze visie op het wielrennen stellen.”

Voor de overige twee wildcards wordt het dringen tussen Franse teams als Arkéa Samsic (Greipel, Barguil), Direct Energie (Terpstra, Bonifazio, Calmejane), Vital Concept (Coquard, Rolland, Boeckmans en De Backer).