“Mogelijk 1.900 ontslagen, maar ook 1.250 aanwervingen bij Proximus”

Print

In het transformatieplan van Proximus zou sprake zijn van 1.900 ontslagen, maar ook van 1.250 aanwervingen. Dat zei minister van Werk Kris Peeters (CD&V) woensdag na overleg tussen de regeringstop en de CEO van het telecombedrijf.

Volgens Peeters zijn de cijfers “niet definitief”. De regering verwacht in de komende uren nog verdere verduidelijking over het plan.

Woensdag raakte bekend dat het aandeel Proximus vandaag niet wordt opgestart in afwachting van een persbericht. Mogelijk zal de handel de hele dag opgeschort blijven; bij het bedrijf valt immers te horen dat er “wellicht morgenvroeg” (dus donderdagochtend, nvdr.) gecommuniceerd zal worden.

De beslissing van Proximus-topvrouw Dominique Leroy om te besparen zou er komen naar aanleiding van de intentie van minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) om een vierde speler toe te laten op de Belgische markt, om zo de mobiele tarieven van de huidige telecomoperatoren (naast Proximus ook Telenet en Orange) naar beneden te halen. “Een onbegrijpelijke beslissing van minister De Croo”, volgens het ACOD, “waarmee de regering zichzelf in de voet schiet”.