Bokrijk Winteravonden 18-19 was topeditie

Print

Foto: Chretien Paesen

Bokrijk

Genk - Met meer dan 50.000 bezoekers waren de Winteravonden in Bokrijk andermaal een groot succes, met de winterkermis als belangrijkste ‘reason to come’. Aan het reuzenrad en de carrousel uit 1890 was het aanschuiven voor een plaatsje.

Tijdens Winteravonden baadt het Openluchtmuseum van Bokrijk traditiegetrouw in een warme, winterse sfeer. De bezoekers werden ook dit jaar getrakteerd op een bijzondere vuur- en lichtparade, een nostalgische winterkermis, winterse hapjes en drankjes en op vrijdag en zaterdag vuurwerk. “Tussen Kerstmis en Nieuwjaar en het laatste weekend van de kerstvakantie, was Bokrijk naar goede gewoonte dé plek om samen met vrienden en familie door te brengen. Winteravonden 2018-2019 was een ware topeditie. Hiermee trok het evenement enkele duizenden geïnteresseerden meer aan dan vorig jaar”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

“De nostalgische winterkermis met attracties van eind 19de eeuw tot begin jaren 70 was opnieuw een schot in de roos. Bokrijk is hiermee een belangrijke trekpleister voor de eigen regio, maar ook van ver daar buiten, met bezoekers uit heel Vlaanderen en Nederlands-Limburg. Dit komt de groei van de vrijetijdseconomie in Limburg ten goede.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio