Kinesist Rens stoomt zich klaar voor de 2de helft van veldloopseizoen

Print

Foto: Alfons Kerremans

Lummen - Geen wedstrijden van half december tot begin januari voor afstandloper Stefan Rens, kinesist in Lummen, aangesloten bij ACHL (Herentals). Met een intensief trainingsblok stoomde hij zich klaar voor de 2de helft van het veldloopseizoen. Op de veldlopen waaraan hij sinds het seizoenbegin deelnam, was hij steeds één van de smaakmakers en viel hij in zijn categorie nooit naast het podium.

Drie overwinningen, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen zonder dat hij daarbij de sterke tegenstanders probeerde te ontlopen. Dat is de balans van Stefans in de 1ste helft van het veldloopseizoen. Na nieuwjaar komen klassiek de kampioenschappen er aan en dan verwacht vooral Rens van zichzelf topprestaties. De voorbije jaren was hij podiumabonnee op provinciale en nationale kampioenschappen en als bewijs dat hij niet wil breken met die traditie scherpt hij zijn conditie en zijn spikes.
In november, kort na de seizoenstart, was hij al winnaar op de veldloop in Mechelen. Stefan kent dus het parkoers waar hij zich volledig zal smijten om opnieuw Antwerps kampioen te worden (wegens zijn aansluiting bij Herentals). Het Belgisch kampioenschap veldlopen voor masters vindt op 3 maart plaats in Tessenderlo… zowat een thuiswedstrijd. Voor zijn sympathisanten een unieke gelegenheid om hem aan het werk te zien en hem aan te moedigen tijdens zijn jacht op Belgisch eremetaal.
De hervatting van de competitie met de veldloop in Hulshout laat alleszins het beste verhopen. Met een overtuigende zege na een solo van start tot aankomst, moet het vertrouwen in het zenit staan.
Foto 1 (Sven Janssens): op weg naar de zege in Bonheiden, strijdend tegen Patrick van Daele en Mark Borms
Foto 2 (Yenthe Rens): 2de in Nieuwdonk Berlare, enkel geklopt door de wereldkampioen bij de masters, Patrick Vandebosch
Foto 3 (Yenthe Rens): overtuigende zege bij de competitiehervatting in Hulshout


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio